ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΣΧΗΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν

Πολεμικό σκηνικό στα νοσοκομεία της Αττικής: Μόλις 32 διαθέσιμες ΜΕΘ, ενώ αυξάνονται οι εισαγωγές

Δραματική πίεση υφίστανται τα νοσοκομεία στην Αττική, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες, ενώ αυξάνονται οι εισαγωγές και οι νοσηλείες ασθενών για covid.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στον Ερυθρό Σταυρό υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη ΜΕΘ κλίνη, ενώ στο Ασκληπιείο είναι όλες οι κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες και κάποιοι από τους διασωληνωμένους θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο

Στο Θριάσιο επίσης είναι όλες οι κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες.

Πρόκειται για μία πραγματικά δύσκολη νύχτα, αφού συνολικά οι διαθέσιμες κλίνες σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής είναι μόλις 32.

Μάλιστα, από το πρωί είναι πολύ αυξημένες οι νοσηλείες για Covid, με αποτέλεσμα να μένει να φανεί, πόσοι από αυτούς θα χρειαστεί να διασωληνωθούν.

Στο επίκεντρο είναι τα τρία αυτά νοσοκομεία, από όπου, όπως προαναφέρθηκε, κάποιοι από τους διασωληνωμένους θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία.

Σε Τζάνειο και Νίκαια υπάρχουν απλές κλίνες, γεγονός που σημαίνει, ότι περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Θα έχουμε τιθασεύει αυτό το κύμα μέχρι το Πάσχα, θα πάμε στα χωριά μας

«Το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας με προσοχή, με τα μέτρα ασφαλείας και την τήρηση των μέτρων»

Για το χρονικό ορίζοντα, αναφορικά με την χαλάρωση των μέτρων και το τέλος του lockdown μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι όταν ανοίξουμε δεν θα ξανακλείσουμε. Αυτόν τον μήνα θα έχουμε κατακόρυφη αύξηση των εμβολίων που θα κάνουμε, πολλές από τις δόσεις θα έρθουν τον Μάρτιο άρα θα γίνουν πολύ περισσότερα εμβόλια.

Θα ήθελα να προτείνω ένα εναλλακτικό σενάριο. Αν ανοίξουμε για ένα τρίωρο, δεν γλιτώνουμε τον συνωστισμό. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι πρέπει να ανοίξουμε με ραντεβού στα μεγάλα κέντρα μόνο στα μικρά μαγαζιά και αφού τιθασεύσουμε την επιδημία να ανοίξουν τα μεγάλα μαγαζιά», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.

Στην ερώτηση για την μετακίνηση των πολιτών την περίοδο του Πάσχα στην επαρχία ο καθηγητής ήταν αισιόδοξος. «Θα έχουμε τιθασεύει αυτό το κύμα μέχρι το Πάσχα. Θα έχουμε εμβολιάσει άλλο ένα 15-20% μέχρι τότε. Το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας με προσοχή, με τα μέτρα ασφαλείας και την τήρηση των μέτρων»

Τέλος ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε και στην συμμετοχή του κόσμου στις πορείες και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός.

«Πρέπει να σοβαρευτούμε. Δεν μπορεί να μην έχουμε κρεβάτι εντατικής στην Αθήνα και να πηγαίνουμε σε πορείες. Δεν υπάρχει συνωστισμός που είναι ασφαλής, για πολιτικούς λόγους και συνωστισμός που δεν είναι ασφαλής αν γίνεται για να δω τον φίλο μου ή τον γνωστό μου.

Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι μόνο ότι είναι υγειονομικά επικίνδυνο, δεν πείθουμε και τους υπόλοιπους ανθρώπους να πειθαρχήσουν στα μέτρα. Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό πίσω από κάθε Έλληνα. Πρέπει και ο ίδιος να είναι πιστός στην εφαρμογή των μέτρων».

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button