ΔΙΑΦΟΡΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε ο διοικητής της επίλεκτης ρωσικής ομάδας αλεξιπτωτιστών

Ο Σεργκέι Σουχάρεφ, ακόμα ένα «πρωτοπαλίκαρο» του Βλάντιμιρ Πούτιν, σκοτώθηκε μαζί με τον αναπληρωτή του συνταγματάρχη –  Νεκρός επίσης αξιωματικός των στρατιωτικών πληροφοριών Σεργκέι Βισνιάκοφ

Ακόμα ένας σημαντικός για τη Ρωσία αξιωματικός σκοτώθηκε κατά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ένας από τους κορυφαίους διοικητές αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Σουχάρεφ αποτελεί το ύστατο πλήγμα στην πολεμική προσπάθεια του Βλαντιμίρ Πούτιν που έχει «κατακρεουργήσει» τα στρατεύματά του.

Ο θάνατος του συνταγματάρχη του 331ου Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών από την Κοστρόμα, επιβεβαιώθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση της Μόσχας. «Ο διοικητής του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών της Κοστρόμα, συνταγματάρχης Σεργκέι Σουχάρεφ χάθηκε στις ”στρατιωτικές ασκήσεις”, αλλά επέστρεψε στην πατρίδα του με τον σωστό τρόπο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο αναπληρωτής του, ταγματάρχης Σεργκέι Κρίλοφ σκοτώθηκε μαζί του, ανέφερε η έκθεση. Ο ίδιος ήταν ανάμεσα στους αρκετούς νεκρούς από το «ένδοξο» σύνταγμα της Κοστρόμα, που θεωρείται από τις πιο επίλεκτες πολεμικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης τον θάνατο του ανώτερου λοχία Σεργκέι Λεμπέντεφ. του λοχία Αλεξάντερ Λιμόνοφ και τον δεκανέα Γιούρι Ντεγκτιάροφ.

Ο Σουχάρεφ είχε εμφανιστεί στη ρωσική τηλεόραση τον Ιανουάριο, όταν οδήγησε τα στρατεύματά του πίσω στην πατρίδα του από το Καζακστάν, όπου είχαν σταλεί μετά από ένα κύμα διαμαρτυριών που ξέσπασε εκεί. Η Ρωσία είχε περιγράψει και εκείνη την αποστολή τους ως «ειρηνευτική» και ο Σουχάρεφ δήλωσε τότε ότι οι δυνάμεις του προστάτευαν ένα ζωτικής σημασίας εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Αλμάτι.

Στις τελευταίες ουκρανικές μάχες σκοτώθηκε επίσης ο αξιωματικός των στρατιωτικών πληροφοριών Σεργκέι Βισνιάκοφ, της 22ης ξεχωριστής ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων της GRU. Πιστεύεται ότι σκοτώθηκε πολεμώντας κοντά στη Μαριούπολη σε επίθεση από το ουκρανικό τάγμα Azov.

Ο αντισυνταγματάρχης Γιούρι Αγκάρκοφ, από το Βόλγκογκραντ, διοικητής ενός μηχανοκίνητου συντάγματος, σκοτώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια μιας ειδικής επιχείρησης.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button