ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτη είδηση τώρα που Σοκάρει την Χώρα

Την χάιδευε μέσα από το εσώρουχο και της έδειχνε τα γεννητικά του όργανα - Εκμυστηρεύτηκε τον «εφιάλτη» σε καθηγήτριά της στο σχολείο - «Ήθελα να τον σκοτώσω», είπε στο δικαστήριο η μητέρα του θύματος

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κάθεται ένας 49χρονος που κατηγορείται οτι κακοποιούσε σεξουαλικά κατ’ εξακολούθηση την ανιψιά του, από την ηλικία των 12 ετών, παρουσία της ανήλικης κόρης του και μέσα στο παιδικό της δωμάτιο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2021, όταν η ανήλικη βρήκε το θάρρος και μίλησε δύο χρόνια μετά για τον “εφιάλτη” που φέρεται να ζούσε, σε μια καθηγήτρια της στο Γυμνάσιο, λέγοντάς της χαρακτηριστικά ότι “με βίασε ο πατέρας της φίλης μου” και εκείνη με τη σειρά της το κοινοποίησε στις Αρχές.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ανήλικη, η οποία ζει σε μικρή κοινωνία της Βορείου Ελλάδος, ο θείος της την κακοποίησε σεξουαλικά τέσσερις φορές, όταν η ίδια επισκεπτόταν το σπίτι του για να παίξει με την ξαδέλφη της, με την οποία έκαναν στενή παρέα.

Μεταξύ άλλων, ο 49χρονος άντρας φέρεται πως καθόταν με τα δυο κορίτσια, την 14χρονη κόρη του και την 12χρονη, τότε, ανιψιά του, στο κρεβάτι του παιδικού δωματίου και σε ανύποπτο χρόνο έβαζε τα δάχτυλά του μέσα από το εσώρουχο του θύματος, ενώ έπαιρνε το χέρι της και το έβαζε στα γεννητικά του όργανα.

Επιπλέον, ο 49χρονος κατηγορείται και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας καθώς, σύμφωνα πάντα με όσα κατήγγειλε η ανήλικη, εμφανίστηκε μπροστά της γυμνός και της έδειξε τα γεννητικά του όργανα, χωρίς να τον αντιληφθεί η ανήλικη κόρη του που ήταν στο σπίτι.

Η κόρη έβλεπε τον μπαμπά της να «χαϊδεύει» την φίλη της

Η ανήλικη κόρη του κατηγορουμένου και φίλη του θύματος, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο πατέρας της κάθονταν συνέχεια μαζί τους στο υπνοδωμάτιο και συγκεκριμένα στο κρεβάτι, παρόλο που η ίδια είχε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία της να μην είναι μαζί τους.

Στην κατάθεσή της στις Αρχές, λίγο καιρό μετά την καταγγελία της ανήλικης, είχε αναφέρει πως είχε παρατηρήσει περίεργη συμπεριφορά του 49χρονου προς την φίλη της, καθώς, τουλάχιστον τέσσερες φορές, είχε καταλάβει ότι έβαζε το χέρι του στα οπίσθια της 12χρονης και την χάιδευε πάνω από τα ρούχα, κάτι το οποίο αντιλαμβανόταν ότι δεν ήταν φυσιολογικό να συμβαίνει. “Για αυτό προσπαθούσα να τον διώξω κάθε φορά από το δωμάτιο, με έφερνε σε δύσκολη θέση”, είχε πει τότε στην αστυνομία.

Η ανήλικη τόνισε στο δικαστήριο πως μετά τα περιστατικά που αντιλήφθηκε απέφευγε να καλεί την φίλη της στο σπίτι και προσπαθούσε να το αποφύγει. “Κλείναμε τα φώτα στο δωμάτιο, δεν μπορούσα να δω τα χέρια τους. Η φίλη μου ήταν πάντα ήρεμη, δεν παρατήρησα κάποια απότομη συμπεριφορά. Εγώ καθόμουν στην καρέκλα και εκείνοι στο κρεβάτι και τις τέσσερις φορές. Ηταν σαν χάιδεμα, δε μιλούσε κανένας. Δεν αντέδρασε”, ανέφερε στο δικαστήριο.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η κόρη του κατηγορουμένου -μόλις πληροφορήθηκε όσα κατήγγειλε η φίλη της- έγραψε στο ημερολόγιο της, στις 12 Δεκεμβρίου του 2021: “τι χυδαιότητες έμαθα, δεν παίζεται ο άνθρωπος. Ανώμαλος. Πως τόλμησε να απλώσει τα χέρια του στην φίλη μου; Είναι κάτι που θα με βαραίνει για πάντα”.

«Ήθελα να τον σκοτώσω», είπε η μητέρα της ανήλικης

Η μητέρα του φερόμενου θύματος, κατέθεσε στο δικαστήριο πως η κόρη της περιέγραψε στην ίδια τον εφιάλτη της αφού το αποκάλυψε στην καθηγήτριά της. “Μου περιέγραψε αρκετά πράγματα. Όταν πήγαινε κάτω και ήταν σκοτεινά έβαζε το χέρι της στα γεννητικά του όργανα και το δικό του μέσα από το εσώρουχο και την “πείραζε”. “Μαμά τραβιόμουν γιατί ντρεπόμουν και δεν ήξερα πως να το αντιμετωπίσω, μπροστά στην φίλη μου”, μου είπε το παιδί. Επίσης, όταν καθόταν στο μπαλκόνι και έπαιζαν, έβγαζε τα γεννητικά του όργανα για να βλέπει το παιδί μου”, ανέφερε η μητέρα της ανήλικης.

“Εγώ δε γνώριζα τίποτα, το έμαθα τελευταία και έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Την παρενοχλουσε δύο χρόνια, αν μου μιλούσε θα προστάτευα το παιδί μου. Τότε πήγαινε πέμπτη – έκτη δημοτικού και δεν έγινε μονάχα μια φορά”, ανέφερε και τόνισε πως “όταν το έμαθα ήθελα να τον πνίξω, να τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια. Ρώτησα την κόρη μου γιατί δεν μου τα είπε και μου ανέφερε ότι δεν ήθελε να καταστρέψει τις οικογένειες μας”.

«Μου είπε ότι την βίασε ο πατέρας της φίλης της»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η καθηγήτρια στην οποία η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε την σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να υπέστη από τον 49χρονο. Η ίδια έκανε λόγο για μία πολύ ήσυχη μαθήτρια, εσωστρεφή, που έδειχνε σεβασμό και είχε ιδιαίτερα αξιοπρεπή συμπεριφορά.

Μίλωνας για την ημέρα που της αποκάλυψε τον εφιάλτη που φέρεται να βίωσε, κατέθεσε στο δικαστήριο πως η ανήλικη, μια εβδομάδα πριν να κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, την πλησίασε σε ένα ήσυχο μέρος και αφού της είπε ότι ήθελε να της μιλήσει για κάτι πολύ σοβαρό, στη συνέχεια της είπε ότι ο 49χρονος την βίασε.

“Της είπα να μείνει στην αίθουσα και ότι από τη στιγμή που το είπε σε εμένα θα την προσεγγίσουν ειδικοί για αυτά τα θέματα και από εκεί και πέρα να μείνει ψύχραιμη και να μην το συζητά περισσότερο. Περίπου τρία λεπτά πρέπει να κράτησε η συζήτησή μας. Σοκαρίστηκα. Το ύφος της ήταν σοβαρό και έπραξα, παρά την ταραχή μου, αυτά που ορίζει η υπηρεσία μας που είναι πολύ αυστηρή σε αυτά τα θέματα και δεν μας επιτρέπει να ρωτήσουμε λεπτομέρειες”, ανέφερε η καθηγήτρια.

“Την ρώτησα πότε έγινε το περιστατικό και μου είπε παλαιότερα και παραπάνω από μία φορές. Μου είπε ότι δεν το ξέρει η μητέρα της. Δεν μου έκανε εντύπωση ότι μίλησε σε εμένα, είμαστε ένα μικρό σχολείο και μιλάμε με τα παιδιά”, είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η φιλόλογος, τονίζοντας ότι από τον τρόπο που της μίλησε η ανήλικη αντιλήφθηκε ότι πράγματι συνέβαινε κάτι πολύ σοβαρό.

Σημειώνεται ότι, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο 49χρονος δήλωσε αθώος και αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Το δικαστήριο διέκοψε και αναμένεται να συνεχιστεί

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button