ΔΙΑΦΟΡΑ

«Έφυγε» σε ηλικία 85 ετών ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννης Καρακώστας

Έφυγε απο τη ζωή, σήμερα Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου, σε ηλικία 85 ετών ο τέως βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννης Καρακώστας, από τον Βάλτο. Ο συγγραφέας Ιωάννης Καρακώστας του Μιχάλη και της Φωτεινής γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Αλευράδα – Βάλτου του Δήμου σήμερα Αμφιλοχίας, ήταν συγγραφέας και στοχαστής με νομική, φιλοσοφική και πολιτική παιδεία.

Διετέλεσε βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, από το 1996, ενώ στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε το 2008 και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2000, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Σε εκείνες τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ είχε εκλέξει πέντε βουλευτές στην Αιτωλοακαρνανία. Υπήρξε Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη. Το τελευταίο διάστημα είχε πολύ συχνή παρουσία στο Αγρίνιο.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Δημοσιολογικών Σπουδών και Ερευνών Αθηνών, όπου σπούδασε φιλοσοφία, δημοσιογραφία, δημοσιολογία, πολιτικές επιστήμες. Παράλληλα σπούδασε κοινωνιολογία, εγκληματολογία και ψυχολογία.

Από το βήμα της Βουλής διακήρυξε την αναγκαιότητα καθιέρωσης του Πολιτεύματος της Άμεσης Δημοκρατίας, καθώς και της μετατροπής της σημερινής Ενωμένης Ευρώπης σε μια Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία με Αμεσοδημοκρατικό Πολίτευμα και με πρότυπο την Αιτωλική Συμπολιτεία, σύμφωνα με το βιογραφικό , όπως είναι ανηρτημένο στο vouliwatch.

Η απώλεια του ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά, στην επιστήμη, στην παιδεία και στη φιλοσοφία, είναι σημαντική, ιδιαίτερα για την Αιτωλοακαρνανία, που αγάπησε και υπηρέτησε με όλες τους της δυνάμεις, αφιερώνοντας σε αυτή και στις δυνατότητες προόδου της ένα μεγάλο μέρος της ζωής και του ίδιου του του εαυτού. Θα τον θυμόμαστε όλοι μας ως τον αγέρωχο και ακάματο άνθρωπο και αγωνιστή του πνεύματος. Αγωνιστής και της αλήθειας, την οποία υπηρέτησε και μέσω της έκδοσης της εφημερίδας Νέος Αγώνας.

Ο Ιωάννης Καρακώστας, του Μιχαήλ και της Φωτεινής, υπήρξε φάρος πολιτικού στοχασμού, Ως βουλευτής, την περίοδο 1996 – 2000, διακήρυξε την αναγκαιότητα καθιέρωσης πολιτεύματος Άμεσης Δημοκρατίας. Ήταν αυτός που είχε συντάξει το Σχέδιο Συντάγματος των Ενωμένων Πολιτειών Ευρώπης, έχοντας ήδη συλλάβει και διακηρύξει την ιδέα της Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας, στα πρότυπα της Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Είχε σπουδάσει Νομικά και μαζί φιλοσοφία, δημοσιογραφία, δημοσιολογία, πολιτικές επιστήμες. Κατείχε τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών, ενώ είχε εξειδίκευση σε προγράμματα Διδασκαλίας και καθηγεσίας σε ΑΕΙ, όπου μάλιστα διετέλεσε καθηγητής Ποινικού και Αστυνομικού Δικαίου, το οποίο ο ίδιος εισήγαγε και καθιέρωσε ως κύριο μάθημα στην Αστυνομική Ακαδημία, με τη διδασκαλία να βασίζεται σε δικά του επιστημονικά – ακαδημαϊκά συγγράμματα.

Στο πολυδιάστατο έργο του ξεχωρίζει επίσης η σύνταξη του καταστατικού της Αμφικτιονίας Οικουμενικού Ελληνισμού, της οποίας διετέλεσε γενικός γραμματέας, ιδρύοντας, μάλιστα Αμφικτιονία και στη Νέα Υόρκη. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, με το συνδυασμό της Μελίνας Μερκούρη. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών, και φιλοσοφικών βιβλίων. Ως νομικός διακρίθηκε και στη μάχιμη δικηγορία, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.  Ο Ιωάννης Καρακώστας έφυγε πλήρης ημερών σήμερα, Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022.

Αιωνία του η μνήμη.

Νεκρή η 46χρονη πεζή που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στη Ναύπακτο

Ελαφρά τραυματισμένες η 19χρονη οδηγός του δικύκλου που συνελήφθη και η 16χρονη συνεπιβάτιδα

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα στο Λυγιά Ναυπακτίας, καθότι η 46χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε από δίκυκλο έχασε τη ζωή της. Στις 21:00 περίπου το βράδυ της Μ. Τρίτης μοτοσικλέτα που οδηγούσε 19χρονη με συνεπιβάτιδα μία 16χρονη, στην προσπάθειά της να αποφύγει προπορευόμενο και ομόρροπο όχημα, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να παρασύρει την άτυχη γυναίκα.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου διαπιστώθηκε δυστυχώς ο θάνατός της ενώ σε Καραμανδάνειο και Άγιο Ανδρέα μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένες οι δύο επιβάτιδες της μοτοσικλέτας. Σε βάρος της 19χρονης οδηγού, η οποία στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Μεσολογγίου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπακτίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Ειδικότερα, ημεδαπή γυναίκα, οδηγώντας μοτοσικλέτα με συνεπιβάτη μια 16χρονη, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μια 46χρονη ημεδαπή γυναίκα, που κινούταν πεζή Η οδηγός του οχήματος συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button