ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέο επίδομα μητέρας από τον ΟΠΕΚΑ: Και στα ΚΕΠ οι αιτήσεις για εφάπαξ παροχή από 300 ευρώ

Από αρχές Απριλίου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το νέο επίδομα του ΟΠΕΚΑ σε μητέρες,  που θα καταβληθεί τέλος Μαΐου.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε εφάπαξ επίδομα σε μητέρες από 300 ευρώ.

Πρόκειται για ένα νέο βοήθημα που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση και το οποίο θα προστεθεί στο επίδομα που δίνεται στην τρίτεκνη και πολύτεκνη μητέρα, και θα δίνεται στις αγρότισσες μητέρες για το πρώτο και το δεύτερο παιδί.

Επεκτείνεται σε όλες τις αγρότισσες μητέρες το χρηματικό βοήθημα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ και τα ποσά αναμένεται να καταβληθούν τέλος Μαΐου 2024, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής

Το συγκεκριμένο βοήθημα εντάσσεται στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας και καταβάλλεται μέσω του ΟΠΕΚΑ στις αγρότισσες που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ειδικότερα:

Αγρότισσα με ένα παιδί θα λάβει 300 ευρώ,

Αγρότισσα με δύο παιδιά θα λάβει 500 ευρώ,

Παραμένουν ως έχουν τα ποσά για τις αγρότισσες με τρία παιδιά που σήμερα είναι 700 ευρώ και με τέσσερα και περισσότερα παιδιά που είναι 1.000 ευρώ

Τα συγκεκριμένα ποσά θα καταβληθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος Μαΐου 2024 και βεβαίως υπάρχουν και μια σειρά άλλων μέτρων που εκτιμάται ότι θα έρθουν να ισχύσουν για την περαιτέρω στήριξη της αγροτικής οικογένειας, ήτοι:

  • Εφάπαξ υποτροφία σε 1.000 παιδιά αγροτικών οικογενειών που περνούν στο Πανεπιστήμιο
  • Εκσυγχρονισμός και μικρή αύξηση της αποζημίωσης
  • Ημερήσιες αποζημιώσεις για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και ιαματικού τουρισμού αγροτών

Προϋποθέσεις: Οι μητέρες πρέπει να έχουν οι μεν τρίτεκνες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα και άνεργα και να μην υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο έτος, εφόσον συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη μέση εκπαίδευση, ή το 24ο έτος εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση, ή φοιτούν στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), ή να είναι παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου, 19ου και 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2024 ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

Το διαβάσαμε εδώ enaklik.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button