ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε από κορονοϊό ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος

Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών
Κατέληξε ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) Γιάννης Κυριόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν σε ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” με covid-19. Η υγεία του καθηγητή Γ.Κυριόπουλου, που ήταν 74 ετών, επιδεινώθηκε ραγδαία και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας. Από το 1985 είναι καθηγητής και διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ενώ έχει εκλεγεί τέσσερεις φορές Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Είχε χρηματίσει μέλος σε διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας και διοίκησης υπηρεσιών υγείας, όπως του European Health Care Management Association (EHMA), του Association of Schools of Public Health in European Region (ASPHER) και του International Association of Health Economics. Υπήρξε πρόεδρος του Federation for International Cooperation of Health Services and Systems Research Centers (FICOSSER) και Ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ) της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (ΕΕΕΦ) και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομίας και Πολιτικής Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ).

Ήταν συγγραφέας βιβλίων, συγγραμμάτων και μονογραφιών και είχε δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Καλό παράδεισο να έχει…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ > >

Πανελλήνια συγκίνηση: Πέθανε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης, Αντώνης Συκάρης

Πανελλήνια συγκίνηση και σοκ στον κόσμο της ορειβασίας προκαλεί η είδηση του θανάτου του κορυφαίου Ελληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη. Θλίψη προκαλεί η είδηση που έγινε γνωστή το πρωί της Τρίτης για τον θάνατο του ορειβάτη Αντώνη Σύκαρη.

Όπως ανακοινώθηκε από την σελίδα του γνωστού ορειβάτη στο Facebook o Αντώνης Συκάρης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή στο Νεπάλ. Η τραγωδία σημειώθηκε «σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου» αναφέρεται στην τραγική ανακοίνωση.

Ο Αντώνης Συκάρης ήταν ο πρώτος Έλληνας ορειβάτης που πάτησε στην πιο ψηλή κορυφή την Annapurna I (8.091m) στα Ιμαλάια. Μιλώντας πριν από λίγες εβδομάδες στο Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει ότι στόχος του ήταν η κατάκτηση των 14 κορυφών πάνω από τα 8.000μ καθώς είχε κατακτήσει τις πέντε εξ αυτών.

Λίγες ώρες πριν την τραγική κατάληξή του ο Αντώνης Συκάρης είχε περιχαρής ενημερώσει τους φίλους του είχε βρεθεί στην κορυφή του Dhaulagiri στο Νεπάλ στα 8.167 μέτρα. Είχε αφιερώσει, μάλιστα, την επιτυχία του αυτή «σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου. Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!! Ο “πα” είναι στην κορυφή!!!».

Πηγή: Newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button