ΔΙΑΦΟΡΑ

Έμοιαζε με ζωντανό νεκρό: Θpήvoς για τον Ανέστη τον μαθητή που αυτοκτόνησε 19 χρόνια μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Ανέστης Αντωνόπουλος, ένας από τους επιζώντεςστην τραγωδία των Τεμπών, “έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 35 ετών, την Κυριακή, το απόγευμα, βυθίζοντας στο πένθος το Μακροχώρι Ημαθείας.

Μπορεί ο 35χρονος να βρέθηκε στις λίστες με ττους διασωθέντες μαθητές του τροχαίου δυστυχήματος το 2003, στα Τέμπη, με τους 21 νεκρούς, αλλά μετά τα αλλεπάλληλα χειρουργεία και τις εντατικές, ποτέ δεν κατάφερε ψυχολογικά να συνέλθει, με αποτέλεσμα 22 χρόνια μετά, την περασμένη Κυριακή, να δώσει τέλος στη ζωή του. Όπως ανέφερε στο protothema.gr κάτοικος του χωριού, ο Ανέστης Αντωνόπουλος προσπάθησε να πάει την ζωή του ένα βήμα παρακάτω, μέσα από την δουλειά του, καθώς εργαζόταν ως μόνιμος φύλακας αρχαιοτήτων, όμως δεν τα κατάφερε.

«Λες και είχε μείνει για πάντα σε εκείνες τις στιγμές. Έκανε προσπάθειες και πολλές, όμως χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είχε χάσει με τόσο βίαιο τρόπο την αθωότητα του, που ενώ η εικόνα του ήταν μια χαρά, η ψυχολογία του ήταν ίδια με ζωντανό – νεκρό. Λίγα χρόνια μετά, χώρισαν και οι γονείς κι έμεινες αυτός με τον πατέρα του και οι αδελφές του με την μάνα τους. Έγιναν πολλά στην οικογένεια που ο Ανέστης δε μπόρεσε να διαχειριστεί», υπογράμμισε ο κάτοικος του χωριού.

Όπως σημειώνουν άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά, ο 35χρονος ήταν πάντα κλειστός χαρακτήρας, σπάνια μιλούσε και μοναχικός, ενώ στην εργασία του ήταν πάντα τυπικός, όμως κι εκεί δεν ήθελε πολλά πολλά με τους συναδέλφους του. Η κηδεία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, με τις μνήμες από την μέρες τις τραγωδίας των Τεμπών να ξυπνούν ξανά στο χωριό και τους γονείς των παιδιών που έχασαν την ζωή τους να πενθούν ξανά.

Ο Ανέστης Αντωνόπουλος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την τραγωδία των Τεμπών

Ο Ανέστης Αντωνόπουλος αυτοκτόνησε με δίκαννο κυνηγετικό όπλο μέσα στο σπίτι του.

Ήταν Κυριακή 13 Απριλίου, λίγο πριν τις 8 το απόγευμα. Οι μαθητές της Α’ Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας επέστρεφαν από εκδρομή στην Αθήνα, όταν το λεωφορείο τους συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που μετέφερε μελαμίνες και νοβοπάν, στο ύψος των Τεμπών.

Μερικά από τα βαριά υλικά που μετέφερε το φορτηγό έπεσαν στο δρόμο, όμως, κάποια άλλα χτύπησαν το λεωφορείο με τα παιδιά, κόβοντάς το στα δύο, με απολογισμό 21 μαθητές να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα έξι να τραυματιστούν. Το λεωφορείο διαλύθηκε, ενώ τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν τα τραυματισμένα παιδιά και να ανασύρουν τα νεκρά.

Οι εικόνες της απόλυτης τραγωδίας έκαναν αμέσως το γύρο της χώρας, που θρηνούσε τα αδικοχαμένα παιδιά, την ώρα που οι γονείς τους έψαχναν να τα βρουν ζωντανά ή νεκρά στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης. Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο του Μακροχωρίου, όπου είπαν το τελευταίο αντίο στους αδικοχαμένους μαθητές.

πηγη fumara.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button