ΘΑΥΜΑΤΑ

Δύο θαύματα του Αγίου Παρθενίου εν ζωή!

 

 

Στα πολλά θαύματα που αναφέρονται στον Όσιος Παρθένιο Επίσκοπο Λαμψάκου αναφέρονται και τα εξής:

Κάποια γυναίκα που το όνομά της ήταν Ευχαριστία, είχε στα εντόσθια φοβερή ασθένεια που προήλθε από μαντείες και γοητείες μάγων, με άνδρα της μάλιστα μεγάλο μάγο ονόματι Αγάπιος.

Ο Αγάπιος αναγνωρίζοντας την Αγιότητα του δούλου του Θεού Παρθενίου, έφερε μετανοημένος τη γυναίκα του στον Άγιο, ο οποίος αφού της διάβασε ευχές την εθεράπευσε τελείως.

Ένα άλλο περιστατικό που αναφέρεται στο βίο του, έχει να κάνει με κάποιους ψαράδες όπου τους έκαναν πονηροί και μοχθηροί άνθρωποι, μαγείες με μαντείες και γοητείες, να μην μπορούν να πιάσουν ούτε ένα ψάρι. Έριχναν τα δίχτυά τους, αλλά κανένα ψάρι δεν έμπαινε στα δίχτυα από την βασκανία του δαίμονα. Τότε οι ψαράδες κατέφυγαν σ τον Άγιο και τον παρακάλεσαν να τους βοηθήσει, γιατί κατάλαβαν τι τους συνέβαινε.

Βλέποντάς τους ο Άγιος προσήλθε στον αιγιαλό και αφού ευλόγησε τη θάλασσα, έριξε αλάτι και τους είπε να ρίξουν αμέσως τα δίχτυα. Υπακούσαντες οι ψαράδες τον Παρθένιο έπραξαν ο,τι τους είπε ο Άγιος και ω του θαύματος τα δίχτυα γέμισαν τόσα ψάρια, που όσοι ήταν παρόντες εξεπλάγησαν.

 

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button