ΔΙΑΦΟΡΑ

Τετραπλό ΌΧΙ Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής- ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ στις απαιτήσεις!

2382

 

Το ταμείο του Λουξεμβούργου, το ζήτημα του δημοσίου χρέους καθαυτό, η συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα και το ζήτημα της ρευστότητας των τραπεζών, είναι τα σημεία που

οδηγούν την ελληνική πλευρά να λέει ΟΧΙ στο κείμενο της συμφωνίας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του «Κόκκινου» στις Βρυξέλλες, Νίκο Σβέρκο.

«Πρόκειται για ένα πολύ κακό κείμενο, δίνουμε μάχη για να βελτιωθεί», λένε κυβερνητικές πηγές, ενώ σημειώνουν πως το ζήτημα της αξιοπιστίας είναι αμφίδρομο, «δε γίνεται να προστίθενται παράλογες απαιτήσεις την τελευταία στιγμή».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η κατάσταση στη Σύνοδο Κορυφής είναι πολωμένη και δεν υπάρχει πια αυτή η εντύπωση του 18-1. Αντίθετα, οι εταίροι εμφανίζονται μοιρασμένοι. Υποστηρικτικά προς την Ελλάδα τοποθετούνται Γαλλία-Ιταλία-Ιρλανδία-Αυστρία-Κύπρος, απέναντι στέκονται Γερμανία-Ολλανδία-Φινλανδία και Βαλτικές χώρες, ενώ στάση αναμονής κρατούν Πορτογαλία και Ισπανία.

Ιδιαίτερα υποστηρικτικός εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επαναλαμβάνει συνεχώς την κρισιμότητα του ζητήματος των τραπεζών.

left.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button