ΔΙΑΦΟΡΑ

Εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη: Τρομάξαμε με αυτό που ακούσαμε

Σύμφωνα με πληροφορίες από newsbreak.gr, «ακόμη κι αν βρεθεί μετά από καιρό, εκτιμάται πως θα είναι σε κακή κατάσταση»

Η υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι και οι έρευνες για τον εντοπισμό του, που μετά από 15 ημέρες, πέφτουν στο «κενό», έχουν σοκάρει την χώρα, ξυπνώντας μαύρες μνήμες από την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου.

Χθες το μεσημέρι, ο 50χρονος κρεοπώλης, που συνελήφθη για την εξαφάνιση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα και ακολούθως οδηγήθηκε στον ανακριτή, παίρνοντας προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει ακόμα τέσσερα άτομα.

«Του έχει αποδοθεί ενοχή. Πλέον, έγινε σύλληψη για δολοφονία από πρόθεση και είναι κρατούμενος. Μερικές φορές δεν χρειάζεται κάποιος να ομολογήσει αλλά όταν τα στοιχεία έχουν συλλεχθεί σωστά είναι αδιάσειστα. Μίλησαν οι φίλοι του. Αυτό που απασχολεί είναι το πού βρίσκεται το πτώμα του άτυχου αυτού παιδιού ώστε να δοθεί και τους γονείς του. Το μέρος εκεί είναι όλο βάλτος. Αν είναι εκεί μπορεί και να μη βρεθεί ποτέ. Δεν ισχύει πως το όταν δεν υπάρχει πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα», εξήγησε σχετικά με την υπόθεση ο Σταύρος Μπαλάσκας και συνέχισε:

«Δεν μπορείς να αποδείξεις το εν βρασμό εάν δεν έχεις την ομολογία. Από μία αντίφαση του κατηγορουμένου, πως τον πήρε τηλέφωνό ο Μπάμπης ενώ τον είχε πάρει ο ίδιος, και έτσι πιθανολογείται πως έγινε το ραντεβού. Δεν ισχύει πως ο Μπάμπης θα πήγαινε για κυνήγι γιατί δεν φορούσε τέτοια ρούχα. Υπάρχουν κενά σε αντιφάσεις άλλων, όπως του 36χρονου φίλου του.

Υπάρχει ένας κύκλος 4-5 ατόμων που εξετάζεται τώρα για τις αντιφάσεις και πιθανόν αν τον βοήθησε κάποιος. Σε αυτήν την περιοχή ψάχνουν γιατί εκεί έδειξαν τα στίγματα. Το αυτοκίνητο του κρεοπώλη ήταν καθαρό. Απομακρύνεται το γεγονός αν έχει τεμαχιστεί. Πιστεύεται πως το σώμα μεταφέρθηκε αυτούσιο. Υπάρχουν φονιάδες, οι οποίοι δεν το έχουν καταθέσει ποτέ».

Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχουν υπόνοιες για κακοποιητική συμπεριφορά του κρεοπώλη, καθώς είχε κάνει έναν γάμο και μετά τον άφησε η γυναίκα του. «Ο Μπάμπης ήταν η δεύτερη φορά που του δάνεισε λεφτά. Την πρώτη τα είχε επιστρέψει», σημείωσε.

«Επειδή η περιοχή είναι πολύ δύσκολη, υπάρχει μία δυσκολία ακόμα και εάν βρεθεί η σορός»

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής, Γρήγορης Λέων, ανέφερε πως επειδή η σορός μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό ίσως να βρίσκεται σε περισσότερη αποσύνθεση.

«Υπάρχει μία δυσκολία στο να βρούμε τον τρόπο που έγινε ένα έγκλημα. Εάν όμως έχουμε μία σωστή διαδικασία από την πλευρά των αστυνομικών Αρχών και μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως ηλεκτρονικά στίγματα, δένει μία υπόθεση, προφανώς μπορεί να αποδοθεί κατηγορία», επεσήμανε.

Ο ιατροδικαστής έκανε σαφές πως η περιοχή είναι πολύ δύσκολη κι ακόμη και να βρεθεί η σορός, θα υπάρχουν εμπόδια. «Επειδή μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό, θα είναι σε περισσότερη αποσύνθεση. Μπορεί να βρεθεί σε πολύ κακή κατάσταση. Υπήρχαν μήπως συνεργοί; Ακόμα και ένα τμήμα σορού να βρούμε μπορούμε να δώσουμε πολλές απαντήσεις», εξήγησε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το πτώμα του Μπάμπη να έχει τεμαχιστεί.

«Εξετάζονται και άλλα άτομα χωρίς να μπορούμε να πούμε αν υπάρχει κάποιος ύποπτος»

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, υπογράμμισε πως ο κρεοπώλης δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών και δεν εξήγησε τα δεδομένα.

«Ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές Αρχές για όσα έχουμε στα χέρια μας και υπήρξε ένα ένταλμα σύλληψης. Και τη δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Η έρευνα συνεχίζεται γιατί ο άνθρωπος δεν έχει βρεθεί. Συνεχίζουμε μέχρι να βρούμε κάποιο ίχνος. Εξετάζονται και άλλα άτομα χωρίς να μπορούμε να πούμε αν υπάρχει κάποιος ύποπτος», κατέληξε.

 

Το διαβάσαμε εδώ stroumfaki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button