ΔΙΑΦΟΡΑ

Χαρδαλιάς: Τι είπε για το ενδεχόμενο του ολικού lockdown

Χαρδαλιάς: Τι είπε για το ενδεχόμενο του ολικού lockdown

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν

Την προγραμματισμένη ενημέρωση, σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης 11 Αυγούστου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε, ότι στα μαγαζιά που δεν θα τηρούν το μέτρο του κλεισίματος στις 24.00, θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση ενώ στη δεύτερη παράβαση υπάρχει αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες

Ο υφυπουργός τόνισε ότι από την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού χαρακτήρα μετά τις 23:00, εξαιρούνται εταιρείες delivery & take away.

Για το αν θα υπάρξουν άλλα νέα μέτρα, o κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Κάθε βήμα υπάρχει και νέα εναλλακτικά μέτρα. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Δεν ισχύουν οι φήμες ολικού lockdown».

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρηματίες που δεν κλείνουν τα καταστήματά τους στις 24:00, στις περιοχές που ανακοινώθηκαν χθες, όπως γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων πρόσθεσε ότι σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα γίνεται αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 20 ημέρες.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα ελέγχεται συνεχώς η εφαρμογή των νέων μέτρων “γιατί μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα χειρότερα”.

Σημειώνεται πως όπως ανακοινώθηκε χθες, με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 έως τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button