ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κένυα: Εκτέλεση επιβατών λεωφορείου επειδή δεν ήταν μουσουλμάνοι

Τουλάχιστον 28 επιβάτες ενός λεωφορείου εκτελέστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη βορειοανατολική Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης Μαντέρα, Νόα Μουαβίντα. Την ευθύνη ανέλαβαν οι σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες σεμπάμπ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω […] ότι 28 αθώοι ταξιδιώτες σκοτώθηκαν βίαια από τους σεμπάμπ», δήλωσε ο Μουαβίντα, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες ανάγκασαν τον οδηγό του λεωφορείου να το ακινητοποιήσει και στη συνέχεια το οδήγησαν στην άκρη του δρόμου και εκτέλεσαν τους επιβάτες που δεν ήταν μουσουλμάνοι.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας επιβεβαίωσε τον απολογισμό της επίθεσης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αφού έστειλε ομάδες του στο σημείο του συμβάντος.

«Υπήρχαν περίπου 60 επιβάτες στο λεωφορείο […] οι αντάρτες του έστησαν ενέδρα περίπου 8 χιλιόμετρα από την έξοδο της Μαντέρα, μιας πόλης στα σύνορα με τη Σομαλία», εξήγησε ο διοικητής της αστυνομίας.

Το λεωφορείο, που είχε προορισμό το Ναϊρόμπι, αναχώρησε από τη Μαντέρα περίπου στις 05:45 (τοπική ώρα, 04:45 ώρα Ελλάδας).

Μόλις σταμάτησε στην άκρη του δρόμου το λεωφορείο, οι δράστες ανάγκασαν τους επιβάτες να κατέβουν από αυτό και τους χώρισαν σε δύο ομάδες: μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους, διευκρίνισε ο Μουαβίντα.

Οι ένοπλοι ανέβηκαν και πάλι στο λεωφορείο με όσους επιβάτες δεν ήταν μουσουλμάνοι και προσπάθησαν να φύγουν. Όμως το όχημα κόλλησε στις λάσπες και δεν μπορούσε να κινηθεί, οπότε «εκτέλεσαν τους ομήρους», κατάληξε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι οι δράστες διέφυγαν στη Σομαλία.

«Οι μουτζαχεντίν πραγματοποίησαν με επιτυχία μία επιχείρηση κοντά στη Μαντέρα νωρίτερα (σήμερα) το πρωί που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 28 σταυροφόρων ως εκδίκηση για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Κενυάτες σταυροφόροι εναντίον των αδελφών μας στη Μομπάσα» δήλωσε ο σεΐχης Άλι Μοχάμουντ Ρέιτζ, εκπρόσωπος των σεμπάμπ, σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Κένυα, και κυρίως οι περιοχές της στη μεθόριο με τη Σομαλία, είναι θέατρο μιας σειράς επιθέσεων που αποδίδονται στους σεμπάμπ από τότε που το Ναϊρόμπι έστειλε στρατεύματα για να πολεμήσει κατά των ισλαμιστών ανταρτών στη νότια Σομαλία τον Οκτώβριο του 2011.

Πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button