ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ! !

Ίσως έχει τύχει να το ακούσετε από κάποιον παλιό μανάβη… μη βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο.Σήμερα αυτή η παραδοσιακή συμβουλή, τεκμηριώνεται επιστημονικά και μάλιστα από ειδικοί και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού.
Το ψυχρό περιβάλλον του ψυγείου κάνει τις ντομάτες άνοστες και λιγότερο ζουμερές.

Όπως εξηγεί ο Χάρολντ Μακ Γκι, αναλυτής της «επιστήμης της κουζίνας» των «New York Times», οι ντομάτες έχουν γεννηθεί στις θερμές ερήμους των δυτικών ακτών της Νότιας Αμερικής και άρα δεν έχουν τα κατάλληλα «εφόδια» ώστε να προσαρμόζονται στις αρκτικές θερμοκρασίες των ψυγείων μας.
«Η μυρωδάτη, γήινη γεύση της ντομάτας είναι το αποτέλεσμα μιας αντίδρασης ενζύμων η οποία παράγει θειώδεις αρωματικές ενώσεις. Το ψυχρό κλίμα του ψυγείου εμποδίζει τη δράση αυτών των ενζύμων με αποτέλεσμα οι τομάτες σταδιακά να χάνουν τη γεύση τους», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Ίδια όμως είναι και η άποψη της Κατρίν Ρενάρ από το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας της Γαλλίας.
«Η μέση θερμοκρασία ενός οικιακού ψυγείου είναι περίπου 4,4 βαθμοί Κελσίου, όμως οι μελέτες μας έχουν δείξει ότι οι ντομάτες δεν αντεπεξέρχονται καλά σε θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου».
Συγκεκριμένα, μπορεί το ψυχρό περιβάλλον να μην προκαλεί μεταβολές στην περιεκτικότητα της τομάτας σε σάκχαρα ή στην οξύτητά της αλλά κάνει τη σάρκα της κοκκώδη και λιγότερο ζουμερή.
Ποια είναι η ιδανική συντήρηση;
Σύμφωνα με τη Ρενάρ, το ιδανικό είναι να τις διατηρούμε σε ένα δροσερό και φωτεινό σημείο στον πάγκο της κουζίνας, όπου μπορούν να διατηρηθούν περίπου για μια εβδομάδα.

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button