ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια κατακραυγή για το φεστιβάλ σφαγής χιλιάδων σκύλων και γατών!

 

Οι καταγγελίες για το ετήσιο φεστιβάλ του Yulin στην Κίνα, φέτος είναι περισσότερες από πότε. Πρόκειται για ένα έθιμο που κάθε χρόνο ξεσηκώνει οργή και προκαλεί σοκ σε φιλοζωικές οργανώσεις και απλούς πολίτες όλου του πλανήτη. Τα στοιχεία κάνουν λόγο για 10.000 σκυλιά που σφαγιάζονται κάθε χρόνο, αλλά οι φιλόζωοι αναφέρουν πως ο αριθμός αυτός είναι πλασματικός μια και οι δικοί τους υπολογισμοί δείχνουν 40.000 νεκρά ζώα μεταξύ αυτών και χιλιάδες γάτες.

Στον ιστότοπο change.org πάνω από 300.000 χρήστες έχουν ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση της Κίνας να απαγορέψει επιτέλους το απάνθρωπο αυτό έθιμο. Θέση στο ζήτημα και μερικοί διάσημοι καλλιτέχνες. Ο ηθοποιός Ricky Gervais έχει ξεκινήσει καμπάνια μέσα από τα social media και ζητά από τις κυβερνήσεις να λάβουν θέση. Aν και το φεστιβάλ υποτίθεται πως έχει απαγορευτεί, οι οργανώσεις καταγγέλλουν πως οι αρχές κάνουν τα “στραβά μάτια” και πως οι κάτοικοι έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνουν κατά εκατοντάδες τα κατοικίδια που θα σφαχτούν στις 22 Ιουνίου.

Τα ντοκουμέντα που έχουν κυκλοφορήσει από τη γιορτή των περασμένων ετών είναι σύμφωνα με τους πολέμιους του φεστιβάλ εκτός από βίαια, και απόδειξη και μια υγειονομικής βόμβας για τους καταναλωτές που αγοράζουν το κρέας πολλών άρρωστων ζώων που δεν έχουν περάσει από κανέναν έλεγχο. Τα ζώα στοιβάζονται σε κλουβιά και θανατώνονται χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που προβλέπονται. Κατά καιρούς οι οργανώσεις έχουν καταγράψει τις εικόνες από τα σφαγεία και τα απελπισμένα ζώα να περιμένουν μαρτυρικό θάνατο.

Πολλά από αυτά πετιούνται σε βραστό νερό και γδέρνονται ενώ είναι ακόμη ζωντανά ενώ αρκετά από αυτά είναι σύμφωνα με τις καταγγελίες κλεμμένα από τους ιδιοκτήτες τους και από αυλές. Οι εικόνες είναι σκληρές, αλλά η οργάνωση Duo Duo Animal Welfare Project ζητά από όλους, ακόμη και αν δεν μπορέσουν να τις δουν να υπογράψουν εδώ για τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και για να επιδώσουν το ψήφισμα στην κινεζική κυβέρνηση και τον κυβερνήτη του Yulin.

Πηγή: www.lifo.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button