ΔΙΔΑΧΕΣ

Αυτό Ήταν το Τελευταίο Μήνυμα του χαρισματικού Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη από το κρεβάτι του πόνου «ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΨΗΛΑ»

Το larisanew.gr βρέθηκε πρόσφατα κοντά στον θαυματουργό Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη, στο Λαύριο Αττικής . Μετά ευλογίας και αγάπης ο ευλογημένος Γέροντας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα :

«Να λατρέψουμε τον Θεό και ο καθένας μας, μες στην ψυχή του να έχει αγάπη. Η αγάπη ουδέποτε πίπτει , πάντα στέκει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη δεν χάλασε ποτ…


Το larisanew.gr βρέθηκε πρόσφατα κοντά στον θαυματουργό Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη, στο Λαύριο Αττικής . Μετά ευλογίας και αγάπης ο ευλογημένος Γέροντας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα :

«Να λατρέψουμε τον Θεό και ο καθένας μας, μες στην ψυχή του να έχει αγάπη. Η αγάπη ουδέποτε πίπτει , πάντα στέκει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη δεν χάλασε ποτέ. Και να κάνετε προσευχή και για μένα που είμαι στο κρεβάτι του πόνου. Εγώ , εδώ στο κρεβάτι που είμαι, προσεύχομαι για όλους σας, γιατί όλος ο κόσμος είναι κοντά μου και εγώ προσεύχομαι για εσάς και εσείς για μένα. Ο Άγιος Νεκτάριος να είναι βοήθειά σας, στο πλευρό σας. Σας αγαπώ και προσεύχομαι και εγώ. Μην με ξεχνάτε και μένα.

Να είμαστε κοντά στο Χριστό, γιατί δίχως το Χριστό δεν κάνουμε τίποτα, δεν έχουμε δική μας δύναμη. Δίχως το Χριστό, δεν προχωρεί ο άνθρωπος. Για αυτό λοιπόν, είναι ανάγκη να προσευχόμεθα όσο είναι δυνατόν. Και την αγάπη, μας δίδαξε ο Χριστός. Εγώ αγαπώ πολύ και σέβομαι τον μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο. Είμασταν μαζί σε μία μητρόπολη, στη Κηφισιά. Είναι τόσο καλός , που πραγματικά τον σέβομαι και προσεύχομαι για κείνον. Πείτε του, σας παρακαλώ, να προσεύχεται και για μένα. Είμασταν μαζί στη Κηφισιά, με τον Ιάκωβο, τον δεσπότη τότε, τον Αττικής.»


Μετά από συνάντηση του larisanew.gr με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιο, όπου του επιδόθηκε δώρο μία εικόνα του Αγίου Νεκταρίου ως ευλογία από τον Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη, ο Μητροπολίτης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις για τον Γέροντα :

«Τον σέβομαι και τον αγαπώ, όσο δεν μπορεί να πει κανείς. Τον εζήσαμε από τα νεανικά μας χρόνια, διότι ήταν ασκητής, μόνος του, σε ένα μοναστηράκι στη πατρίδα μου ,τη Σαλαμίνα, στον Άγιο Νικόλαο, στα Λεμόνια και το επισκεπτόμαστε συχνά. Μας έδινε αγαθές συμβουλές αλλά προπάντων και μετά από όσες φορές πήγαμε με το ποίμνιό μου από τη Σαλαμίνα, με ανθρώπους από τη Σαλαμίνα, προσκυνητές ,στον Άγιο Νεκτάριο, είχε ανέκφραστη αγάπη και έλεγε σε όλους ένα καλό λόγο. Και τον θυμάμαι με πολύ αγαθή ανάμνηση και τον αγαπώ πάρα πολύ. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω να τον δω από κοντά, να αποχαιρετιστούμε.

Είναι άνθρωπος του Θεού, πραγματικά. Αγάπησε τόσο πολύ τον Άγιο Νεκτάριο, που είναι συγκινητική αυτή η αγάπη. Και βέβαια κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο θα ήταν αυτό που τον έκανε να αγαπήσει τόσο πολύ τον Άγιο Νεκτάριο. Και αυτό γιατί, βλέπουμε τις δωρεές του Αγίου Νεκταρίου ,πλούσιες στο πρόσωπό του.Να έχει κάνει τώρα ένα πάρα πολύ ωραίο μοναστήρι και να συρρέουν εκεί πλήθη πιστών. Και βέβαια, πηγαίνουν και πάρα πολλοί από το δικό μας το λαό του Θεού, τον Άγιο από την Λάρισα.

Ο καλλιεργημένος λαός μας, αγαπάει τον Άγιο Νεκτάριο, πηγαίνει και στην Αίγινα αλλά πηγαίνει και στον πατέρα Νεκτάριο για να πάρει και την δική του ευχή. Και θα ήθελα να του διαμηνύσω, έτσι με όλη μου την καρδιά και με όλη μου την αγάπη, ότι τον αγαπώ πάρα πολύ, τον εσέβομαι και τον θεωρώ σαν τρυφερό και αγαθό πατέρα, ο οποίος αφήνει πίσω του αγαθά ίχνη ,Ευχόμαστε ο Κύριος να τον έχει καλά ώστε να επιτελεί αυτό το Θείο έργο ,το οποίο επιτελεί και το οποίο το ενέπνευσε το Πανάγιο Πνεύμα.»

πηγη fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button