ΘΑΥΜΑΤΑ

Ζευγάρι από Αυστραλία – Χονγκ Κονγκ πήγε στη Ρόδο, προσκύνησε στην Παναγιά Τσαμπίκα και απέκτησε παιδάκι

Τη συγκινητική ιστορία ενός ζευγαριού, που κατοικούσε μεταξύ Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ και προσπαθούσε επί τριετία να αποκτήσει παιδί, προσδοκία η οποία εκπληρώθηκε μετά από προσκύνημα στην Παναγία Τσαμπίκα της Ρόδου, παρουσιάζει η εφημερίδα «Ροδιακή» σε ρεπορτάζ το οποίο υπογράφει η Βιβή Τριανταφύλλου.

Ακολουθεί αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα, συνοδευόμενο από φωτογραφικό υλικό από την πρόσφατη βάπτιση του ευλογημένου τέκνου το οποίο απέκτησε το ζευγάρι: Σ’ αυτό τον κόσμο ο καθένας από εμάς οραματίζεται τη ζωή του με τον δικό του τρόπο. Και δεν είναι μυστικό πως κάθε μέρα είναι γεμάτη με προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Η ιστορία της Simone και του Alastair που τον προηγούμενο μήνα βάφτισαν την κορούλα τους στην Παναγιά Τσαμπίκα, είναι μια τέτοια ιστορία ελπίδας, προσμονής και δυσκολίας.

Στέκεται ως μαρτυρία στο πώς η αγάπη, η υπομονή και η επιμονή μπορεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία. Το «ταξίδι» τους, όπως το περιγράφει στη «Ροδιακή» η Simone, καθορίστηκε από την ευλογία μίας απροσδόκητης στιγμής που κατάφερε να αλλάξει τα πάντα.

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν η Simone και ο Alastair αντάλλαξαν όρκους και ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία στη ζωή. Το να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια ήταν για εκείνους η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και γι’ αυτό ξεκίνησαν αμέσως τις προσπάθειες με την ελπίδα πως σύντομα το παιδικό γέλιο θα γεμίζει το σπίτι τους. Όταν όμως οι μήνες μετατράπηκαν σε έναν φαινομενικά ατελείωτο αγώνα, αποφάσιζαν να ζητήσουν βοήθεια.

Η πρώτη επίσκεψη στον γιατρό ήταν αποθαρρυντική – η αρχή μίας τριετούς μάχης που κανείς δεν περίμενε. Μεταξύ Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ όπου κατοικούσαν ως ζευγάρι, τη Simone παρακολουθούσαν δύο γιατροί κι εκείνη τηρούσε κατά γράμμα όσα της έλεγαν πως χρειάζεται να κάνει.

«Δοκιμάσαμε τα πάντα, και το εννοώ. Κάναμε βελονισμό, κόψαμε το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα γαλακτοκομικά, τη γλουτένη, παίρναμε βιταμίνες, τρώγαμε υγιεινά», μας λέει η νέα μαμά που από την πρώτη στιγμή που την ακούει κανείς καταλαβαίνει πόσο μόχθησε γι’ αυτόν τον τίτλο της μητέρας.

Η εξουθενωτική εμπειρία της εξωσωματικής που καταλάμβανε κάθε κομμάτι της καθημερινότητάς τους και η απώλεια δύο κυήσεων -βίωμα που δεν αφήνει κανέναν αλώβητο- τους έφερε σε μία απρόσμενη απόφαση.

Με τους περιορισμούς εξαιτίας του κορωνοϊού στο Χονγκ Κονγκ να γίνονται όλο και πιο αυστηροί, το ζευγάρι ήξερε πως ένα διάλειμμα από τη δουλειά θα ήταν μία καλή ευκαιρία να βρεθούν κοντά στην οικογένειά τους κι έτσι επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τότε ο σύζυγός μου μού πρότεινε να πάμε στην Ελλάδα, να δούμε από πού είναι η οικογένειά μου», εξηγεί η Simone λέγοντας πως παρ’ όλο που από τη μεριά του μπαμπά της είχε ρίζες στη Ρόδο, δεν είχε βρεθεί ποτέ ξανά στο σμαραγδένιο νησί.

Όταν πήγε στο χωριό του πατέρα της, τη Λαχανιά, τον Σεπτέμβριο του 2021, ο θείος της, Νίκος Φροσσινάκης, γνωρίζοντας την έντονη επιθυμία του ζευγαριού να γίνουν γονείς, τους πρότεινε να πάνε στη Μονή της Τσαμπίκας. «Δεν βλάπτει σε τίποτα», είπε για την ακρίβεια ο κ. Φροσσινάκης όπως μας λέει η Simone.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε εναλλακτική, επισκέφθηκαν το Μοναστήρι. «Προσευχήθηκα τόσο δυνατά. Ένιωσα ότι θα μπορούσα να κάνω τα πάντα για να γίνω μαμά», ήταν τα λόγια της όταν τη ρωτήσαμε πώς ένιωσε όταν βρέθηκε στη Μονή.

Ένα μήνα μετά το ταξίδι τους στην Ελλάδα έκαναν μία τελευταία προσπάθεια εξωσωματικής. Δύο μήνες απ’ την πρώτη φορά που σκαρφάλωσαν τα σκαλάκια της Τσαμπίκας, τον Δεκέμβριο του 2021 έμαθαν τα ευχάριστα. Η Simone ήταν έγκυος, και το 2022 εκείνη και ο Alastair καλωσόρισαν στον κόσμο το κοριτσάκι τους.

Και το ζευγάρι, φυσικά, δεν ξέχασε. «Το τάμα έπρεπε να εκπληρωθεί» κι έτσι τον προηγούμενο μήνα, στις 15 Ιουλίου, στο σημείο εκείνο που μετά από τρία χρόνια αδιάκοπης προσπάθειας άναψε ξανά για εκείνους μία σπίθα ελπίδας, οι νέοι πλέον γονείς βάφτισαν το δικό τους μοναδικό θαυματάκι, περιτριγυρισμένοι από οικογένεια και φίλους.

75 συνολικά καλεσμένοι ήρθαν στη Ρόδο από την Αυστραλία, το Χονγκ Κόνγκ, την Ελλάδα και τη Σκοτία απ’ όπου κατάγεται ο Alastair, όλοι τους άνθρωποι που τους στήριξαν και βρέθηκαν στο πλευρό τους όπως μας διαβεβαιώνει η Simone.

Νονός; Ο θείος της Simone, Νίκος Φροσσινάκης που πριν δύο χρόνια τους πρότεινε να πάνε στην εκκλησία. Και μάλιστα, τόσο εκείνος όσο και ο αδερφός του, έκαναν τη μέρα εκείνη πιο ξεχωριστή αφού αποφάσισαν να φορέσουν φουστανέλα, κίνηση που ανταπέδωσε ο σύζυγός της με την παραδοσιακή φορεσιά της Σκωτίας, μία ένδειξη σεβασμού ανάμεσα σε τόσες πολλές και τόσο διαφορετικές κουλτούρες, που είναι δύσκολο να αγνοήσεις πόσο υπέροχο είναι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

«Μετά το μυστήριο πήγαμε στη Λαχανιά, φάγαμε και χορέψαμε γύρω από έναν πλάτανο. Ήταν πραγματικά μία μαγική μέρα», κατέληξε η Simone αναλογιζόμενη πόσο τυχεροί κι ευγνώμονες ένιωσαν και οι δυο τους στην πλατεία ενός μικρού χωριού της Ρόδου, ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν, έχοντας πλέον στη ζωή τους την κορούλα τους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

πηγη greek.vema.com.au

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button