ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο τώρα Σοκ από την Τουρκία

Nέες εμπρηστικές δηλώσεις - «Θέλω να προειδοποιήσω την Ελλάδα μην κάνεις ψευτομαγκιές»

Ελληνοτουρκικά: Νέες απειλές Τσαβούσογλου – «Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε κατά ένα μίλι» (photo)

Ελληνοτουρκικά: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις έκανε το πρωί της Πέμπτης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε κατά ένα μίλι.

«Όχι 12 μίλια, ούτε ένα», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου πριν από το τέλος της χρονιάς. Επίσης, σε νέες απειλές και προκλήσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τις τελευταίες ημέρες στον ελληνικό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα πως θα γίνει η επέκταση των ελληνικὠν χωρικὠν υδάτων στα 12 μίλια γύρω από την Κρήτη. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, όχι 12 μίλια αλλά δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων, αλλά ούτε ένα μίλι παραπάνω στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Καθημερινής», Μανώλη Κωστίδη. «Η απόφαση που έχει το Κοινοβούλιο μας το 1995 σχετικά με το ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρη και συνεχίζει να ισχύει», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στο γνωστό casus belli από την πλευρά της Άγκυρας.

Ο κ. Τσαβούσογλου, συνέχισε σε προκλητικούς τόνους: «Για άλλη μια φορά θέλω να προειδοποιήσω την Ελλάδα. Μην κάνεις ψευτομαγκιές βασιζόμενη σε αυτούς που προσπαθείς να έχεις από πίσω σου. Μην μπαίνεις σε περιπέτειες που κι εσύ ξέρεις πως το τέλος θα είναι πολύ κακό», είπε, ενώ επέρριψε στην ελληνική πλευρά την ευθύνη για τη διακοπή των διερευνητικών επαφών.

«Είχαμε ξεκινἠσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα. Όμως λόγω της εκστρατείας που ξεκίνησε ο Μητσοτάκης εναντίον της Τουρκίας, λόγω των προκλήσεων στο Αιγαίο, των ισχυρισμών για γενοκτονία και των πιέσεων εναντίον των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, βάλαμε τον διάλογο σε εκκρεμότητα», σημείωσε ακόμη, προσθέτοντας:

«Είχαμε στείλει δυο επιστολές στο ΟΗΕ το 2021 για τις παραβιάσεις που κάνει η Ελλάδα στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά. Κι έτσι καταγράψαμε πως η Ελλάδα επειδή παραβιάζει τους όρους των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων δεν θα απέναντι σε μας δεν θα μπορεί να εκφράζει δικαιώματα κυριαρχίας».

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button