ΔΙΑΦΟΡΑ

Ελληνοτουρκικά: Το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ μετά το ΚΥΣΕΑ

Ελληνοτουρκικά: Το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ μετά το ΚΥΣΕΑ

Θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας: Συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) συμμετείχαν υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας,

ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Όλα θα πάνε καλά», σχολίασε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος έφτασε στο Μαξίμου φορώντας στολή παραλλαγής.

Μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα».

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσε ότι το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis απέπλευσε από την Αττάλεια με προορισμό τη Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, «έφτασε στην περιοχή όπου θα επιχειρήσει», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πού βρίσκεται.

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα ότι οι προσπάθειες για την «ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας, σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή».

Μάλιστα, στην ανάρτησή του προσθέτει προκλητικά: «Oruc Reis, 83 εκατομμύρια (σ.σ. Τούρκοι) βρίσκονται μαζί σου».

Θυμίζουμε ότι η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για σεισμικές έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου – στην ίδια περιοχή που απειλούσε ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες τον Ιούλιο.

H ΝAVTEX ενεργοποιείται από σήμερα, 10 Αυγούστου, και θα ισχύει έως και τις 23 του μήνα.

Την ίδια ώρα, σήμερα στις 5:00 τα ξημερώματα ενεργοποιήθηκε και η προηγούμενη NAVTEX των Τούρκων για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Σε επιφυλακή και πάλι οι Ένοπλες Δυνάμεις

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν στο Newsbomb.gr την κινητικότητα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και τονίζουν πως ο ελληνικός στόλος παρακολουθεί κάθε κίνηση των Τούρκων και είναι σε ετοιμότητα για να επέμβει.

Σε όλο το ανατολικό Αιγαίο έχει αναπτυχθεί σημαντικός αριθμός μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, ικανός να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.

Επίσης, ο Στρατός Ξηράς έχει τεθεί σε επιφυλακή, ενώ η Πολεμική Αεροπορία είναι πανέτοιμη να δώσει και πάλι ηχηρές απαντήσεις στους Τούρκους..newsbomb.gr

Η νέα NAVTEX

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button