ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκ Υποδειγματικός οικογενειάρχης όσο ζούσε, κατά συρροή βιαστής μετά θάνατο – Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του

Ο Αυστραλός Κιθ Σιμς είχε διαπράξει 31 βιασμούς – Το DNA αποκάλυψε όταν πέθανε πως αυτός ήταν το «Τέρας του Μπόντι»

Τον αποκάλεσαν με πολλά παρατσούκλια στη διάρκεια της μακρόχρονης δράσης του: Στη δεκαετία του 1980, ήταν γνωστός ως ο «βιαστής του Centennial Park». Στη δεκαετία του 1990, ο «βιαστής του Μπόντι». Ο «βιαστής της αθλητικής φόρμας» ήταν το παρατσούκλι του μετά από περισσότερους βιασμούς το 2000. Στη συνέχεια, 16 χρόνια αργότερα έγινε γνωστός ως το «Τέρας του Μπόντι».

Βέβαια, μόνον ο ίδιος ο Κιθ Σιμς ήξερε ότι αυτά τα παρατσούκλια αφορούσαν εκείνον. Για τους φίλους και τους συγγενείς του, ήταν ο «Magoo» – ένας αφοσιωμένος σύζυγος, πατέρας και παππούς. Ήταν ντόπιος, με έναν «ευτυχισμένο» γάμο, που έληξε μόνο όταν πέθανε ειρηνικά τον Φεβρουάριο σε ηλικία 66 ετών, από νεφρική ανεπάρκεια, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

Στην κηδεία του, που πραγματοποιήθηκε στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Malabar της Αυστραλίας στις 4 Μαρτίου, ο Σιμς περιγράφηκε ως ένας «καλόκαρδος ήρωας» και μια πατρική φιγούρα που του άρεσε να παίζει ποδόσφαιρο, να κάνει πάρτι και να υποστηρίζει την αγαπημένη του ομάδα.

Μέσα σε λίγους μήνες όμως, αυτή η εικόνα διαλύθηκε με πάταγο, αφού η αστυνομία αποκάλυψε ότι το DNA του ταιριάζει άμεσα με δείγματα που ελήφθησαν από 12 θύματα βιασμού και θεωρείται υπεύθυνος για έως και 31 συνολικά βιασμούς στα ανατολικά προάστια του Σίδνεϊ μεταξύ 1985 και 2001.

DNA 40 ετών αποκάλυψε τον κατά συρροή σκληρό βιαστή

Τα αποτρόπαια εγκλήματά του έγιναν όλα στα ανατολικά προάστια του Σίδνεϊ γύρω από την παραλία Μπόντι, με παρόμοιο μοτίβο. Οπλισμένος με μαχαίρι και φορώντας μπαλακλάβα, ο Σιμς έκανε επιθέσεις σε γυναίκες και νεαρά κορίτσια εισβάλλοντας στα σπίτια τους μέσα στη νύχτα ή νωρίς το πρωί. Έβαζε το χέρι του στο στόμα τους, τις απειλούσε να τις σκοτώσει με το μαχαίρι του και στη συνέχεια τις βίαζε. Σε άλλες περιπτώσεις, στόχευε γυναίκες σε απομονωμένες περιοχές που περπατούσαν ή έτρεχαν μόνες.

Η επιθεωρήτρια της Αστυνομίας Σέλεϊ Τζονς, που δούλεψε πολύ σκληρά για την εξιχνίαση της υπόθεσης του κατά συρροή βιαστή, είπε ότι ο θρασύς και σκληρός χαρακτήρας των επιθέσεων του Σιμς σοκάρει ακόμη και τους πιο σκληρούς ντετέκτιβ. «Δεν έχω ξαναδεί έρευνα με τέτοιο αριθμό και είδος εγκλημάτων, που διαπράχθηκαν όπως σε αυτήν την έρευνα», είπε στην Sydney Morning Herald. Και συνέχισε: «Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μιας γυναίκας: να ξυπνάει στη μέση της νύχτας και κάποιος να στέκεται από πάνω της με ένα μαχαίρι φορώντας μπαλακλάβα».

Όλα αυτά τα χρόνια, η αστυνομία στη Νέα Νότια Ουαλία ξεκίνησε περισσότερες από 30 έρευνες για να προσπαθήσει να αποκαλύψει ποιος ήταν πίσω από τους βιασμούς, που είχαν σπείρει τον τρόμο στις γυναίκες της περιοχής. Μια σημαντική ανακάλυψη έγινε το 2016, όταν δείγματα DNA που ελήφθησαν από περιστατικά βιασμού -μερικά χρονολογούνται πριν από 40 χρόνια- συνδέθηκαν με έναν άνδρα συγγενή του Σιμς. Από αυτό το στοιχείο, οι ερευνητές μπόρεσαν να συνθέσουν ένα «οικογενειακό δέντρο» 324 αρσενικών, γνωρίζοντας ότι ένας από αυτούς έπρεπε να είναι το «Τέρας του Μπόντι».

«Μέσα από πολύ σκληρή δουλειά και πραγματική αφοσίωση στο να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του κατά συρροή βιαστή από την ομάδα σεξουαλικών εγκλημάτων, τα τελευταία έξι χρόνια μπορέσαμε να ταυτοποιήσουμε το DNA», είπε η επικεφαλής της ομάδας σεξουαλικών εγκλημάτων, Τζέιν Ντόχερτι. «Δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο DNA, και γι’ αυτό μπορέσαμε να καταλήξουμε σε αυτό το ένα άτομο».

Ανακούφιση για τα θύματα έστω και αργά

Παρόλο που άργησαν πολύ να φέρουν τον Σιμς ενώπιον της Δικαιοσύνης -και αυτό πλέον δε θα γίνει ποτέ- η Ντόχερτι είπε ότι οι αστυνομικοί εξακολουθούσαν να θέλουν να ενημερώσουν τα θύματα ότι ήταν βέβαιοι ότι ήταν ο Σιμς ο βιαστής, επειδή «οι γυναίκες που περπατούν στο δρόμο εξακολουθούσαν να αναρωτιούνται: Μήπως είναι αυτός;».

Μια γυναίκα που ονομάζεται Τζένιφερ, 69 ετών σήμερα, μίλησε για τη στιγμή που ενημερώθηκε τον περασμένο μήνα ότι ο άνδρας που τη βίασε στο σπίτι της το 1987 είχε τελικά αναγνωριστεί. «Ξέσπασα σε κλάματα», είπε. «Ήταν τόσο συγκινητικό. Δεν είναι κάτι που μπορείς να συγχωρέσεις ή να ξεχάσεις. Διότι δεν θα ξεχάσω ποτέ και δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ που άλλαξε τη ζωή μου και όλων των άλλων. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει αυτό;».

Ένα άλλο θύμα ονόματι Τζέι, που ήταν μόλις 16 ετών όταν βιάστηκε άγρια ενώ περπατούσε στην παραλία Μπόντι και έμεινε έγκυος, είπε ότι ένιωσε «ανακούφιση» όταν ανακάλυψε ότι ο βιαστής της ήταν νεκρός. «Μπράβο», είπε, «δεν μπορεί να βλάψει κανέναν άλλον. Δεν είμαι φρικτό άτομο, αλλά ελπίζω να υπέφερε ».

Μερικά από τα θύματα του Σιμς ήταν τουρίστριες, που επισκέπτονταν την περιοχή Μπόντι από το εξωτερικό. Όλες οι γυναίκες, στο εξωτερικό και στην Αυστραλία, που είναι γνωστό ότι έχουν αναφέρει ότι δέχθηκαν επίθεση από τον Σιμς, ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι ο βιαστής τους είχε επιτέλους ταυτοποιηθεί. Η αστυνομία βέβαια πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά περισσότερα θύματα που δέχθηκαν επίθεση από τον Σιμς , αλλά δεν το κατήγγειλαν εκείνη τη στιγμή, πιθανότατα επειδή ταξίδευαν ή δεν ήθελαν να υποστούν τη βάσανο του δικαστικού συστήματος.

Κρυμμένος για 40 χρόνια και ατιμώρητος

Η ίδια η οικογένεια του Σιμς, συμπεριλαμβανομένων των τριών παιδιών και των πέντε εγγονιών του, έχει πλέον συνειδητοποιήσει τη συγκλονιστική, εγκληματική διπλή ζωή του και προσπαθούν να το διαχειρισθούν.

Όσοι τον γνώριζαν δεν μπορούν να καταλάβουν πώς ο Σιμς, πρώην εργαζόμενος σε Εθνικά Πάρκα Άγριας Ζωής και υπάλληλος λέσχης γκολφ, διέπραξε τέτοιες φρικαλεότητες. Ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με το νόμο για σοβαρά αδικήματα και δεν υπέφερε από ψυχικές ασθένειες, ούτε είχε προβλήματα με ναρκωτικά ή αλκοόλ. «Από όσο γνωρίζουμε, σε όλες τις έρευνες, δεν ήταν ποτέ στο επίκεντρο ή έστω περιφερειακά για κάποιο λόγο, οπότε αυτό τον βοήθησε να παραμείνει ανώνυμος», είπε η Ντόχερτι.

Ανώνυμος και αόρατος για πάνω από 40 χρόνια και τελικά ατιμώρητος από τη Δικαιοσύνη…

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button