ΔΙΑΦΟΡΑ

Έρχεται voucher για αθλήματα: Sports pass έως 300 ευρώ για χιλιάδες παιδιά

Έρχεται voucher για αθλήματα: Sports pass έως 300 ευρώ για χιλιάδες παιδιά.

Ειδικότερα, όπως προαναγγέλλεται μέσω του ετήσιου σχεδίου δράσης του αρμόδιου Υπουργείου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024 το «Sport Pass», ένα voucher στον αθλητισμό, που θα δοθεί για πρώτη φορά σε παιδιά οικογενειών από χαμηλότερα οικονομικά στρώματα προκειμένου να έχουν το δικαίωμα στην άθληση σε σωματεία της περιοχής τους.

Το εν λόγω voucher ύψους 300 ευρώ απευθύνεται σε περίπου 35.000 μαθητές της Α Γυμνασίου όλης της χώρας που θα πληρούν οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινήσεις για τα κριτήρια αυτά.

Πρόκειται για μια οικονομική ενίσχυση που εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάδειξης του αθλητισμού στην κοινωνία. Οι μαθητές που θα το λάβουν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Το διαβάσαμε εδώ dnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button