ΔΙΔΑΧΕΣ

Ο αντίχριστος και τα σημεία της ελεύσεως του

Τώρα σιγά – σιγά μπαίνουμε στο νόημα. Γι᾿ αυτό λέει ο απόστολος Παύλος στην Β´ Θεσσαλονικής επιστολή· Μη ταράσσεσθε («μήτε θροείσθαι» 2,2). Θα περάσουν αιώνες, θα περάσουν χρόνια, θα γίνουν πολλά σημεία, και μετά θα παρουσιαστή ο αντίχριστος.
Μικροί αντίχριστοι είνε ο Νέρων, ο Μωάμεθ, ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Αττίλας. Όλοι αυτοί είνε πλιατσικολόγοι, μπροστά στο μεγάλο αντίχριστο· αρπάζουν καμμιά κόττα. Θα παρουσιαστή ο μεγάλος πλιατσικολόγος, ο μεγάλος ληστής, ο μεγάλος κακοποιός, που θα συγκεντρώση στα χέρια του όλη τη δύναμι και μ᾿ αυτήν θα καταποντίση την ανθρωπότητα.
Ο άγιος Κοσμάς ονομάζει αντίχριστο· τον Πάπα και τον Μωάμεθ και λέγει· οι δύο αυτοί είνε εις απώλειαν…

Ο αντίχριστος και τα σημεία της ελεύσεώς του
Όμως η Γραφή μας λέγει να το ειπώ: Σήμερον αύριον καρτερούμεν πείνες, δίψες, πανούκλες λοιμικές· θανατικά μεγάλα… Σήμερον αύριον καρτερούμε σεισμούς, πολέμους και ακαταστασίες. Καί θέλουν πέσει όλα τα βουνά κάτω και όλος ο κόσμος να αποθάνουν».
Θα έρθουν χρόνια φοβερά, να είμεθα έτοιμοι.
Θα πνεύσουν άνεμοι σατανικοί, που θα ξερριζώνουν τα δεντράκια και τα πλατάνια ακόμη, γι᾿ αυτό πρέπει να έχουμε βαθειά ρίζα, η δε βαθειά ρίζα είνε η πίστις.
Θα έρθουν χρόνια φοβερά και απαίσια και θα παρουσιαστή ο αντίχριστος. Ο Θεός να μας φυλάη για να μη ζήσουμε στις ημέρες του αντιχρίστου. Αν και εγώ πιστεύω, ότι θα έρθη στις μέρες μας. Από ώρα σε ώρα έρχεται. Έξω από τις πόρτες μας είνε ο αντίχριστος, και δεν το καταλάβαμε. Ο Θεός να μας φυλάη, να μας δίνη υπομονή, διότι έρχεται. Αυτά που ακούμε, αυτά που βλέπουμε, αυτά που αισθανόμεθα, το μαρτυρούν.
Να είμαστε έτοιμοι. Διότι θα είνε πάνοπλος ο αντίχριστος. Καί θα κάνη πράγματα, τα οποία θα εντυπωσιάζουν και θα προξενούν κατάπληξι στον κόσμο και θα κλονίζουν την πίστι. Όπως συμβαίνει ήδη σήμερα. Πηγαίνετε στα χωριά να δήτε. Εγώ γυρίζω, πάω στα χωριά. Κι ακούω, ότι και τσοπαναραίοι ακόμα, και γεωργοί, και οι πάντες σού λένε· Θεός, τι Θεός; Θεός είνε σήμερα η επιστήμη… Φανταστήτε τότε τι θα γίνη, όταν παρουσιαστή κι ο αντίχριστος στον κόσμο· τι κατάπληξι θα τους κάνη.
Μπορεί επί των ημερών μας ο αντίχριστος να πάρη τους ανθρώπους και να τους πάη στο φεγγάρι. Μπορεί ακόμη να κάνη άλλα καταπληκτικά και φοβερά πράγματα· εκείνο που λέει «Καί σημεία απ᾿ ουρανού μεγάλα έσται» (Λουκ. 21,11). Εγώ θεωρώ «σημεία απ᾿ ουρανού» τις ακτίνες του θανάτου. «Σημεία εν… σελήνη», λέει (ε.α. 21,25). Αποκλείεται, ν᾿ ανεβούν επάνω στη σελήνη, να κάνουν σταθμό, και από ᾿κεί να πυροβολούν τη γη; Καί άλλα φοβερά σημεία θα κάνη. Αυτός θα είνε ο αντίχριστος.

Αποστασία

Ένα σημείο θα είνε η αποστασία. Ο απόστολος Παύλος λέγει· «εάν μη έλθη η αποστασία πρώτον» (Β΄ Θεσ. 2,3).
Τι λέγεται αποστασία; Αποστασία είνε, να φύγη ο άνθρωπος από το Θεό, που είνε το κέντρο της ζωής. Αποστασία και επανάστασι κατά του Θεού είνε, όταν δεν θέλη ο άνθρωπος ν᾿ ακούη για το Θεό και δεν θέλη να συμμορφώνεται με το άγιο θέλημά του.
Όταν γίνη η αποστασία, λέει εδώ ο απόστολος, τότε θα έλθη ο αντίχριστος, «ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας, ο αντικείμενος…». Ποιός είνε αυτός ο αντίχριστος; Είνε μεγάλο το ζήτημα. Υπάρχουν αντίχριστοι πολλοί και μικροί, και υπάρχει ο αντίχριστος ο ένας και μεγάλος. Αντίχριστος είνε αυτός που πάει κόντρα με το Χριστό. Αυτός ο ένας, ο κατ᾿ εξοχήν αντίχριστος, θα έχη τεραστία δύναμι.
Νομίζω, ότι τώρα αρχίζουμε κάπως να καταλαβαίνουμε τα περί αντιχρίστου. Οι προηγούμενες γενεές δεν μπορούσαν να τον καταλάβουν. Το Ευαγγέλιο είνε αιώνιο. Το θέμα αυτό του αντιχρίστου ήταν σκοτεινό. Τώρα αρχίζουμε να τον βλέπουμε πως θα είνε. Θα έχη τέτοια δύναμι στα χέρια του, που θα λες· Αυτός είνε Θεός, τι άλλο περιμένουμε; Θα καταργήση όλες τις θρησκείες. Θα γκρεμίση τα πάντα και θα πη· Εγώ είμαι ο Θεός· τι κάθεστε κι ακούτε τους παπάδες και δεσποτάδες σας; δεν βλέπετε εγώ τι κάνω;… Καί πράγματι στην εποχή του αντιχρίστου θα δοκιμαστή η πίστι μας. Θα σβήση τρόπον τινά η ιδέα του Θεού. Γι᾿ αυτό τώρα ακούμε στην Ευρώπη να φωνάζουν· Δεν υπάρχει Θεός, πέθανε ο Θεός· Θεός, σού λέει, είνε η επιστήμη!…
Αναρχία….

Aπο το βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ»

πηγη aoratospolemostheblog0.wordpress.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button