ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μωσαϊκό light (χωρίς αυγά, ζάχαρη και βούτυρο!)

 

Το μωσαϊκό ή «σαλάμι ψυγείου». Κόψτε το σε φέτες και απολαύστε το σκέτο ή με παγωτό σαν επιδόρπιο. Διατηρήστε το στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα, σκεπασμένο καλά για να μην ξεραθεί.

Σε αυτή την συνταγή θα δούμε μια light εκδοχή του αγαπημένου μωσαϊκού για να το απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις!

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 πακέτο μπισκότα Μιράντα Ολικής Άλεσης
  • 20 αμύγδαλα ωμά, ξεφλουδισμένα
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • λίγο κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Σπάτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα. Ζεσταίνετε την εστία και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσετε ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και το κονιάκ, ανακατεύετε ξανά και αποσύρετε απ” τη φωτιά.
  2. Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτετε κι αυτά στο σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνετε και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά να μοιραστούν ομοιόμορφα.
  3. Κόβετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου και στρώνετε μ” αυτό μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (βολεύουν πολύ κι εκείνες της μιας χρήσης), αφήνοντας λίγο χαρτί να προεξέχει. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε με το χαρτί που περισσευεί το γλυκό. Βάζετε στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει, ξετυλίγετε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

 

πηγη tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button