ΔΙΑΦΟΡΑ

Εμβόλια: Τρίτη δόση για όλους άνω των 18 – Ανοίγουν Παρασκευή τα ραντεβού

Τρίτη δόση θα μπορούν να κάνουν όσοι έχουν συμπληρώσει 6μηνο από την 2η δόση

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που υπήρχαν από το πρωί για επέκταση χορήγησης της τρίτης δόσης για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό σε όλες τις ηλικίες.

Έτσι κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης ενημέρωσης από τον Υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη, ανακοινώθηκε πως από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ανοίγουν τα ραντεβού για όλους τους ενήλικες που έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση 6 μήνες πριν.

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως «το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο», προσθέτοντας πως πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας είναι αναγκαία η ενίσχυση των εμβολιασμών κι έτσι από την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά η χορήγηση τρίτης δόσης και για όλους όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση και είναι άνω των 18 ετών.

Στο ίδιο πλαίσιο η καμπάνια εμβολιασμού θα επεκταθεί με ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και με διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωση.

Παράλληλα σε ισχύ τίθεται μία σειρά από νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Έτσι από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου επιβάλλονται:

Δύο rapid ή PCR test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Υποχρεωτικά rapid ή PCR test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης. Χωρίς rapid test θα είναι η πρόσβαση σε χώρους όπου πωλούνται τρόφιμα, αλλά και σε ναούς

Αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές για καταστήματα στην εστίαση που δεν τηρούν τα αυστηρά μέτρα, με εντατικοποίηση των ελέγχων. Υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και ταυτοπρωσοπίας
Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button