ΥΓΕΙΑ

Δεν είχαμε ιδέα κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει πόνους στην πλάτη και στον αυχένα. Θέλει μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ στα…

 

Η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Δε γίνεται να είμαστε συνέχεια μέσα στην τρελή χαρά. Γνωρίζατε όμως ότι τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας μπορούν να έχουν άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας;

Σύμφωνα με τη δρ. Susanne Babbel, ψυχολόγος που ειδικεύεται στα ψυχολογικά τραύματα και την κατάθλιψη, «έρευνες έχουν δείξει πως οι χρόνιοι πόνοι δεν είναι πάντα αποτέλεσμα κάποιου τραυματισμού, αλλά μπορεί να οφείλονται και στο άγχος ή άλλα συναισθηματικά θέματα«.

Πόνοι στο κεφάλι

Maya Borenstein for Little Things

Η δρ. Christina Peterson αναφέρει: «οι ίδιες αιτίες που μας προκαλούν άγχος και άλλα δυσάρεστα συναισθήματα, συχνά συνοδεύονται από ημικρανίες«. Οιπονοκέφαλοί μας μπορεί να είναι το αποτέλεσμα του υπερβολικού άγχους που επιτρέπουμε να μας επηρεάζει στην καθημερινότητά μας!

Πόνοι στο λαιμό

Maya Borenstein for Little Things

Σύμφωνα με την Lori D’Ascenzo, δασκάλα του Reiki και ειδική στην κινησιολογία, «όλες οι ενοχές και η άσχημη αυτοκριτική που ασκούμε στον εαυτό μας, καταλήγουν στο λαιμό μας«. Μήπως δε μπορείτε να συγχωρήσετε τον εαυτό σας για κάτι ή μήπως τον κρίνετε πολύ αυστηρά; Κάντε μια λίστα με όλα τα προτερήματά σας και ζητήστε συγνώμη αν πιστεύετε πως έχετε αδικήσει κάποιον. Αγαπήστε τον εαυτό σας!

Πόνοι στους ώμους

Maya Borenstein for Little Things

Ο ειδικός της κινησιολογίας Ros Kitson πιστεύει ότι «όλα τα βάρη μας τα σηκώνουμε στους ώμους μας. Δεν είναι απλά μια έκφραση. Είναι πραγματικότητα«. Μοιραστήτε τις υποχρεώσεις σας με κάποιον άλλο. Δε χρειάζεται να λύνετε μόνοι σας όλα τα προβλήματα.

Πόνοι στο πάνω μέρος της πλάτης

Maya Borenstein for Little Things

Σύμφωνα με την life coach Ronda Degaust «το πάνω μέρος της πλάτης έχει να κάνει με το αίσθημα της έλλειψης συναισθηματικής υποστήριξης. Ίσως νιώθετε ότι δε σας αγαπούν ή εσείς να καταπιέζετε την αγάπη σας για κάποιον άλλον«.

Πόνοι στο κάτω μέρος της πλάτης

Maya Borenstein for Little Things

Ο δρ. Mark W. Tong λέει: «Οι πόνοι στη μέση και γενικότερα χαμηλά στην πλάτη, συνήθως συνδέονται με οικονομικά προβλήματα και άγχη«. Μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσε την αύξηση που δικαιούστε; Ή να επανεξετάσετε που ξοδεύετε τα χρήματά σας;

Πόνοι στους αγκώνες

Maya Borenstein for Little Things

Ο δρ. Alan Fogel γράφει στο Psychology Today: «όλα τα συναισθήματα έχουν αντίκτυπο σε κάποιο σημείο του σώματός μας«. Οι πόνοι στους αγκώνες έχουν να κάνουν κυρίως με την αρνητική στάση σας απέναντι στις αλλαγές. Είστε αρκετά ξεροκέφαλοι, αλλά ειδικά στις σχέσεις πρέπει να συμβιβαζόμαστε.

 πηγη http://fanpage.gr/

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button