ΔΙΑΦΟΡΑ

Αγιά Σοφιά το παγκόσμιο μνημείο: Εικόνες ντροπής – Δείτε πώς κάλυψαν οι Τούρκοι τα ψηφιδωτά

Αγιά Σοφιά το παγκόσμιο μνημείο: Εικόνες ντροπής – Δείτε πώς κάλυψαν οι Τούρκοι τα ψηφιδωτά

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν

Λίγες ώρες πριν το αποκορύφωμα της προκλητικής φιέστας του Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά, ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε το παγκόσμιο μνημείο, που μετέτρεψε με το έτσι θέλω σε τζαμί, για να επιθεωρήσει πώς εξελίσσονται οι εργασίες πριν από την μεγάλη προσευχή της Παρασκευής.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, πόζαρε μπροστά από τη νέα πινακίδα της Αγίας Σοφίας, που γράφει πλέον «μεγάλο τζαμί».

Νωρίτερα, ο «σουλτάνος», αφού μπήκε στο ναό από την πίσω πόρτα, επιθεώρησε τις προετοιμασίες, αλλά και το… σύστημα ήχου.

Οι φωτογραφίες της ντροπής

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα τουρκικά Μέσα, οι αλλαγές που έχουν γίνει στο σύμβολο της Χριστιανοσύνης είναι… ριζικές.

Σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter Τούρκος δημοσιογράφος φαίνεται πως τοποθέτησαν οι τουρκικές Αρχές τριγωνικά υφάσματα στο θόλο, πάνω από το Ιερό Βήμα, όπου βρίσκεται η γνωστή εικόνα της βρεφοκρατούσας Παναγίας.

 

Παράλληλα, πράσινα χαλιά σε πετρόλ απόχρωση έχουν ήδη τοποθετηθεί στο δάπεδο του ναού για τη μουσουλμανική προσευχή. Από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αρχίσει να καλύπτονται οι τοιχογραφίες, ενώ ξηλώθηκε και η ταμπέλα μου αναγραφόταν ο χαρακτήρας του μουσείου.

Η μουσουλμανική προσευχή έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί της Παρασκευής, στην οποία αναμένεται να παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν αποκλείεται να απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος μετέβη από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, την σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν και αξιωματούχους, και μετέβη αμέσως στην Αγία Σοφία προκειμένου να επιθεωρήσει τις προετοιμασίες..

newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button