ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κουλουράκια με πορτοκάλι και κανέλα νηστίσιμα

Πεντανόστιμα, ελαφρώς τραγανά κουλουράκια με πορτοκάλι και άρωμα κανέλας, ιδανικά για να συνοδεύσετε το πρωινό και απογευματινό τσάι ή καφέ σας και όχι μόνο. Μια εύκολη, απλή και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) που θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2-3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη [*]
  • 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 ¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (ή 1/2 ελαιόλαδο + ½ σπορέλαιο) + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 ¾ φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κοφτή κ.σ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη κανέλα και τα ανακατεύετε καλά. Σε άλλο μπολ ρίχνετε το λάδι και το μισό χυμό πορτοκαλιού. Σε ένα μεγάλο ποτήρι ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και τη μαγειρική σόδα, τα ανακατεύετε και μόλις διαλυθεί η σόδα και φουσκώσει ρίχνετε και αυτό στο μπολ με το λάδι και το πορτοκάλι. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  2. Ρίχνετε σταδιακά το μείγμα αλευριού μέσα στο μπολ με το μείγμα λαδιού-πορτοκαλιού και στην αρχή ανακατεύετε και στη συνέχεια ζυμώνετε ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε μια λεία εύπλαστη ζύμη.
  3. Προσθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και λαδώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου. Παίρνετε μια μικρή ποσότητα ζύμης, μεγέθους καρυδιού, τη φορά, τη πλάθετε πρώτα σε μπαλάκι και μετά τη κυλάτε στο πάγκο εργασίας σας για να έχετε ένα λεπτό μακρόστενο σχήμα δακτύλου.
  4. Τους δίνετε στρογγυλό σχήμα ή  “πλεξούδες” τα τοποθετείτε στο ταψί σας αφήνοντας 2 εκ. περιθώριο μεταξύ τους και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το φούρνο σας καθώς και από το μέγεθος που δώσατε στα κουλουράκια σας. Τα βγάζετε από το φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο με την επόμενη δόση κουλουριών.

[*] Με ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη τα κουλουράκια σας δεν θα είναι πολύ γλυκά. Αν τα προτιμάτε πιο γλυκά θα αυξήσετε τη ποσότητα σε ¾ φλ. τσαγιού, λαμβάνοντας υπ΄ όψη ότι η πρόσθετη ζάχαρη θα δώσει στα μπισκότα μια ελαφρώς πιο τραγανή υφή.

Επίσης μπορείτε να μειώσετε τη κανέλα στα 2 κ.γ. ή να την αυξήσετε στα 3 κ.γ. αν αυτό είναι στις γεύσεις σας καθώς για πιο έντονη γεύση του πορτοκαλιού μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού εκτός από το χυμό του.

Δείτε σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button