ΔΙΑΦΟΡΑ

Καλοκαίρι;; – Έρχεται νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ

Ασταθείς αέριες μάζες από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό κινούμενο από τις ακτές της Αφρικής προς το Αιγαίο θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από αύριο Παρασκευή (16-06-2023) έως και την Κυριακή (18-06-2023).

Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η κακοκαιρία επιστρέφει και η ΕΜΥ ετοιμάζει νέο, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το τριήμερο,

Οι περιοχές όπου προβλέπονται έντονα φαινόμενα είναι:

Την Παρασκευή (16-06-2023), η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική και κατά τόπους η κεντρική Μακεδονία, η δυτική Θεσσαλία, πιθανώς η βορειοδυτική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου.

Το Σάββατο (17-06-2023), η κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα η περιοχή της Χαλκιδικής), η ανατολική Μακεδονία , η Θράκη, η Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), η Εύβοια, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), η βόρεια Πελοπόννησος, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (18-06-2023), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τμήματα της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας.

Πηγή: skai.gr

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου, το πολυαναμενόμενο καλοκαίρι φαίνεται να αργεί να κάνει την εμφάνισή του.

Αντί για την καθιερωμένη θερινή ζέστη, αναμένεται ένα ασυνήθιστο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, με βροχές και καταιγίδες να καλύπτουν μεγάλες περιοχές της χώρας.

Η προειδοποίηση προέρχεται από τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος ενημέρωσε το κοινό ότι αναμένεται να εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Τα σχέδια για παραλίες και ηλιοθεραπεία πρέπει λοιπόν να αναβληθούν, καθώς ο καιρός προβλέπεται όχι μόνο ότι δεν θα βελτιωθεί, αλλά ενδέχεται να χειροτερέψει κατά τις επόμενες ημέρες.

Όπως σημειώνει, «θα ενταθεί έως την Κυριακή η αστάθεια και θα ακολουθήσει έκτακτο. Παρουσιάζονται τα ύψη υετού, ενώ είναι εμφανείς οι ευοίωνες προοπτικές της ερχόμενης εβδομάδος».

πηγη kalimera-ellada.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button