ΥΓΕΙΑ

Τpαγωδία στην Χώρα: Από αuτό το φαγητό πνiγnκε το μωpό και πeθανε

Νεκρό κοριτσάκι 1 έτους – Υπό κράτηση οι γονείς του, τι συνέβη

Φως στα αίτια θανάτου του βρέφους από την Κω έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής. Η κατηγορία σε βάρος των γονέων.

Φως στα αίτια θανάτου του ενός έτους κοριτσιού στην Κω έριξε η νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (21/4) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου, από τον αρμόδιο ιατροδικαστή ο οποίος ενημέρωσε προφορικά τις Αρχές για τα ευρήματά του, έως ότου ολοκληρωθεί η έκθεσή του.

Ο ιατροδικαστής Ρόδου κατέληξε πως το παιδί πέθανε από απόφραξη αεροφόρων οδών από την σίτιση, πνίγηκε από φαγητό δηλαδή, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν στο πάτωμα του σπιτιού εμετό με τηγανητές πατάτες, με τις οποίες προφανώς τάισαν οι γονείς το μωρό τους.

Οι μώλωπες και οι εκδορές έχουν χρονικές αποκλίσεις μεταξύ τους και δεν μπορούν να αποδοθούν σε κακοποίηση σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή και η χαλάρωση του ορθού του παιδιού αποδίδεται στον θάνατό του.

 

 

Κατόπιν όλων αυτών οι Ρομά γονείς 20 και 21 ετών αντίστοιχα, που κρατούνται στην Ασφάλεια Κω, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου, καθώς σχηματίζεται σχετική δικογραφία σε βάρος τους. Για κάθε ενδεχόμενο έχει αποσταλεί και το αγοράκι δύο ετών της οικογένειας στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν χθες λίγο πριν τις 8 το βράδυ, όταν η 20χρονη μητέρα του βρέφους, ενώ βρισκόταν στο σπίτι τους στην Κω, διαπίστωσε ότι η ανήλικη κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να τη συνεφέρει, ενώ ταυτόχρονα έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Τότε, ένοικοι της πολυκατοικίας προσέτρεξαν στην οικία τους προκειμένου να βοηθήσουν. Περίπου μισή ώρα μετά, η μητέρα του μωρού κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ταυτόχρονα ένας γείτονας της πολυκατοικίας της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Στη συνέχεια μετέφεραν το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν αρχικά, την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος κατέληξε λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Εξετάζοντας το παιδί όμως οι γιατροί παρατήρησαν επίσης ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του καθώς και ότι ο πρωκτικός δακτύλιος έφερε χαλάρωση που δε συνάδει με την ηλικία του και έτσι κάλεσαν το Τμήμα Ασφαλείας της Κω, αστυνομικοί της οποίας μετέβησαν στο Νοσοκομείο, όπου κατά το μακροσκοπικό έλεγχο επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι γιατροί.

Οι αστυνομικοί μετά από αυτές τις διαπιστώσεις προχώρησαν στην προσαγωγήστην Ασφάλειας, τόσο της μητέρας του βρέφους όσο και του πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς πως τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τον πρωκτικό δακτύλιο δήλωσαν άγνοια.

Από την Αστυνομία ελήφθησαν δέκα ένορκες καταθέσεις από την γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κω, τους διασώστες του ΕΚΑΒ και από τους περιοίκους που προσέτρεξαν προς βοήθεια. Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή του βρέφους στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου και πραγματοποιήθηκε έρευνα-αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας, παρουσία δικαστικού λειτουργού και κλιμακίου του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Κω. Ο πατέρας του παιδιού έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παιδική πορνογραφία και έχει βρεθεί παρόμοιο υλικό στο κινητό του τηλέφωνο.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button