ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Οι δικαιούχοι και τα ποσά ενίσχυσης

Τι πρέπει να ξέρετε για το έκτακτο δώρο Πάσχα: Ανοιχτό «παράθυρο» για την καταβολή του έκτακτου δώρου Πάσχα άφησε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς υπογράμμισε πως «αν υπάρχει πλεόνασμα στον δημοσιονομικό χώρο, δεν το κρατάμε για εμάς αλλά το επιστρέφουμε στους φορολογούμενους πολίτες», μιλώντας στο OPEN.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα 2024 Το θετικό στοιχείο που ενισχύει την πιθανότητα νέου επιδόματος, είναι το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, στις εκτιμήσεις της που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα τέλη Δεκεμβρίου, είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ενισχυθεί ελαφρά το 2024 και το 2025, φτάνοντας το 2,5% από 2,4% το 2023.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι όπως φαίνεται, ότι το οικονομικό επιτελείο «ζυγίζει» το δημοσιονομικό κόστος για τυχόν νέες παρεμβάσεις, όπως επαβέλαβε και ο Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η χορήγηση νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα ευάλωτα νοικοκυριά θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν, ποιοι και πόσα θα λάβουν.

Στο σενάριο νέου έκτακτου επιδόματος, η πληρωμή του θα πρέπει να αναμένεται στο τέλος Απριλίου, και συγκεκριμένα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Ποιοι θα πάρουν έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2024» Πάντως, πέρυσι το Πάσχα, παρότι είχε διαρρεύσει ένα παρόμοιο σενάριο, το επίδομα είχε «κοπεί» από αρκετές ευάλωτες ομάδες και είχε δοθεί ένα ποσό –κλιμακωτά– μόνο στους συνταξιούχους που δεν είχαν πάρει αύξηση στη σύνταξή τους λόγω προσωπικής διαφοράς.

Αντίθετα, όμως, τα Χριστούγεννα του 2023 δόθηκε «επιταγή ακρίβειας» –που ονομάστηκε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης– σε περισσότερες ομάδες. Συγκεκριμένα, τα ποσά μοιράσθηκαν ως εξής σε πάνω από δύο εκατομμύρια δικαιούχους: Από 175 ευρώ έως 1.400 ευρώ έλαβαν οι 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.

Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έλαβαν 1.055.000 συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά και κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ. Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έλαβαν 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα. Επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος έλαβαν 210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου επιδόματος. Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ έλαβαν 225.000 δικαιούχοι λοιπών επιδομάτων του e–ΕΦΚΑ.

Το διαβάσαμε εδώ ipaidia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button