ΔΙΑΦΟΡΑ

Μεγάλη προσοχή: Η Google αρχίζει τις διαγραφές τον επόμενο μήνα, τι να κάνεις για να μη κινδυνεύσουν τα μέιλ σου

Η Google επιβεβαίωσε ότι από τον Απρίλιο «θα αρχίσει να απορρίπτει ένα ποσοστό της μη συμμορφούμενης κίνησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα αυξήσει σταδιακά το ποσοστό απόρριψης».

Όπως αναφέρει το Forbes, νέοι κανόνες έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία των χρηστών του Gmail από μαζικά ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένοι αποστολείς μαζικών μάρκετινγκ email είχαν αρχίσει να λαμβάνουν μηνύματα σφάλματος σχετικά με ορισμένα μηνύματα που αποστέλλονται σε λογαριασμούς Gmail. Eκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα σφάλματα, δεν ήταν κάτι καινούριο αλλά είναι «προϊόν των προϋπαρχουσών απαιτήσεων ελέγχου ταυτότητας».

Η Google επιβεβαίωσε ότι από τον Απρίλιο «θα αρχίσει να απορρίπτει ένα ποσοστό της μη συμμορφούμενης κίνησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα αυξήσει σταδιακά το ποσοστό απόρριψης». Ο τεχνολογικός κολοσσός αναφέρει ότι, για παράδειγμα, εάν το 75% της κίνησης πληροί τις νέες οδηγίες ελέγχου ταυτότητας αποστολέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε θα απορρίπτεται “ένα ποσοστό” του υπόλοιπου μη συμμορφούμενου 25%. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιο θα είναι αυτό το ποσοστό. Η Google λέει ότι όταν πρόκειται για την επιβολή των νέων κανόνων, αυτή θα είναι «σταδιακή και προοδευτική».

Αυτή η αργή και σταθερή προσέγγιση φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει, με προσωρινά σφάλματα σε ένα «μικρό ποσοστό της μη συμβατής κίνησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους» να τίθενται σε εφαρμογή αυτό το μήνα. Η Google αναφέρει επίσης ότι οι αποστολείς μαζικών μηνυμάτων θα έχουν προθεσμία μέχρι την 1η Ιουνίου για να «εφαρμόσουν τη δυνατότητα διαγραφής με ένα κλικ σε όλα τα εμπορικά, διαφημιστικά μηνύματα».

Gmail: Ποια email θα απορρίπτονται

Αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν μόνο τα μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται σε προσωπικούς λογαριασμούς Gmail.

Οι αποστολείς μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτούς τους λογαριασμούς, όσοι στέλνουν τουλάχιστον 5.000 μηνύματα την ημέρα σε λογαριασμούς Gmail, θα πρέπει να πιστοποιούν την αυθεντικότητα του εξερχόμενου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και να «αποφεύγουν την αποστολή ανεπιθύμητων ή μη ζητηθέντων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Το διαβάσαμε εδώ enimerotiko.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button