ΔΙΑΦΟΡΑ

Κεραμέως: Προς Κεκλεισμένων των θυρών οι Λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Κεραμέως: Προς Κεκλεισμένων των θυρών οι Λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Κεραμέως: Παράταση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τις εκκλησίες και μετά τις 11 Απριλίου προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ…τονίζοντας ωστόσο ότι μελετάται το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτό το αίτημα για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

«Με απόλυτο σεβασμό στο θρησκευτικό αίσθημα όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων, και το τονίζω αυτό γιατί οι αποφάσεις μας αφορούν όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες. Η απόφαση που εκδόθηκε χθες έχει ημερομηνία μέχρι 11 Απριλίου θα εκδοθεί νέα απόφαση που θα αφορά και την Μεγάλη Εβδομάδα και έχουμε ακούσει το αίτημα για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή για λειτουργίες που δεν θα επιτρέπονται πιστοί, θα μπορεί να υπάρχει ένας κληρικός και ένας ψάλτης ίσως» – τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.

Κλείνοντας η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «αυτή την στιγμή αποκλείεται η οποιαδήποτε συμμετοχή πιστών για έναν και μόνο λόγο, και δεν έχει να κάνει επ ουδενί με το θρησκευτικό αίσθημα κανενός, αλλά ότι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερο κίνδυνος της εξάπλωσης του ιού είναι η συνάθροιση».

Συνεδριάζει την Τετάρτη η  Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Εντός της εβδομάδας, την Τετάρτη, συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου οι Ιεράρχες να ασχοληθούν με τις προτάσεις της Εκκλησίας προς την Πολιτεία σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί ενόψει του Πάσχα.

Η Ιερά Σύνοδος με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες έχει ζητήσει να επιτραπεί στους ιερείς να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Στην ίδια επιστολή, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θ. Λειτουργία και στα μοναστήρια, όπου οι άνθρωποι ζουν ούτως ή άλλως με κοινοβιακό τρόπο.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button