ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραγωδία: 14χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα στον ύπνο της από έκρηξη κινητού

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι αρχές, ο θάνατος της κοπέλας ήταν ακαριαίος, καθώς το κινητό εξερράγη δίπλα στο κεφάλι της

Σοκαριστική εξέλιξη πριν από λίγες ημέρες για μια οικογένεια στο Καζακστάν, καθώς οι γονείς της 14χρονης μαθήτριας Άλια Αζετσκίζι, τη βρήκαν νεκρή στο κρεβάτι της, από τραύματα στο κεφάλι που προκάλεσε η έκρηξη της μπαρταρίας του κινητού της.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, η 14χρονη πήγε να κοιμηθεί, ακούγοντας μουσική στο κινητό της τηλέφωνο. Πριν την πάρει ο ύπνος, έβαλε τη συσκευή στην πρίζα για να φορτίσει, ωστόσο πολύ νωρίς το πρωί, η μπαταρία υπερθερμάνθηκε και «έσκασε» δίπλα στο κεφάλι της άτυχης κοπέλας.

Οι γονείς της άκουσαν την έκρηξη και έτρεξαν στο δωμάτιο της κόρης τους για να διαπιστώσουν τι συνέβη. Εκεί, τη βρήκαν αναίσθητη, μέσα στα αίματα και κάλεσαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες, οι οποίες διαπίστωσαν, απλά, τον θάνατό της. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, ο θάνατος της κοπέλας ήταν ακαριαίος. Η μάρκα του κινητού δεν έχει γίνει γνωστή.

πηγη protothema.gr

Έφυγε από την ζωή ο συνταξιούχος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Μπούρτζι

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Ιερέως Ευαγγέλου Μαχαίρα, διατελέσαντος επί τεσσαρακονταετία Εφημερίου της Ενορίας Αγίου Νικολάου Μπούρτζι (1971-2010), κοιμηθέντος την 2α Απριλίου 2022.

Ο μακαριστός π. Ευάγγελος, γεννήθηκε το έτος 1939 στο Κυπαρίσσι Μεσσαπίων στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε από τους γονείς του Αθανάσιο και Άννα στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Τήνου και στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Ελένη, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν υπερπολύτεκνη οικογένεια.

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη) Διάκονος την 7η Μαρτίου 1971 στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος και Πρεσβύτερος στις 21η Μαρτίου του ιδίου έτους στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Μπούρτζι.

Η ιεροπρέπεια, η προσήλωσή του και η μέριμνα για τα πράγματα της Εκκλησίας, αλλά και η υπακοή του, έκαναν τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) να τον διορίσει και ως υπεύθυνο του Γραφείου Γάμων και Διαζυγίων της Ι. Μητροπόλεως, θέση την οποία υπηρέτησε ευδοκίμως από το 1979 έως το 2007, ενώ ο ίδιος Μητροπολίτης τον χειροθέτησε Πνευματικό το 1975 και του απένειμε τα οφφίκια του Οικονόμου και του Πρωτοπρεσβυτέρου το 1981 και το 1997 αντιστοίχως. Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Ελένη, στον υιό του μοναχό της Ι. Μονής Αμπελακιωτίσσης Ναυπάκτου π. Μάξιμο και τα λοιπά τέκνα του.

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, τελέσθηκε η νεκρώσιμος Ακολουθία της Κηδείας του π. Ευαγγέλου στην Ενορία που διακόνησε και μέχρι την κοίμησή του διέμενε.

πηγη eviathema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button