ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκ στο Βόλο -24χρονη με βηματοδότη έπαθε ανακοπή σε εστιατόριο- «Μάχη» επί 20 λεπτά για να την επαναφέρουν

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή μιας 24χρονη έδωσαν γιατροί στον Βόλο, το απόγευμα του Σαββάτου, και ευτυχώς τα κατάφεραν. Η νεαρή κοπέλα βρισκόταν με την παρέα της σε πιτσαρία του Βόλου, όταν έχασε τις αισθήσεις της. Στο εστιατόριο επικράτησε πανικός, καθώς προσπαθούσαν να την βοηθήσουν.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες έδωσαν μάχη. Κάνοντας μαλάξεις με ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις και χρησιμοποιώντας απινιδωτή επιχείρησαν να την επαναφέρουν, αλλά οι προσπάθειές τους δεν είχαν αποτέλεσμα.

Η κοπέλα διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο και στην αίθουσα ανάνηψης. Επί 20 λεπτά, οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν. Όπως διαπιστώθηκε, η 24χρονη, που έχει καρδιολογικό πρόβλημα και φορούσε απινιδωτή, υπέστη ανακοπή καρδιάς. Η 24χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Όπως σημειώνουν τοπικά μέσα, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η παρουσία του εθελοντή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Θέμη Παπαδημητρίου, που βρισκόταν στην πιτσαρία και έκανε ΚΑΡΠΑ στην 24χρονη, παρατίνοντας με αυτόν τον τρόπο την λειτουργία της καρδιάς.

«Στις 17.00 το απόγευμα, σε γνωστή πιτσαρία του Βόλου έτυχα σε περιστατικό ανακοπής νεαρής κοπέλας με βηματοδότη που έτρωγε με την παρέα της. Οι προσπάθειες που κάναμε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ που έφτασε “σφαίρα” στο σημείο ήταν απίστευτα “χειρουργικές” κάνοντας μαλάξεις και χρήση απινιδωτή. Ακόμη και στην αίθουσα ανάνηψης του Νοσοκομείου δόθηκε μεγάλος αγώνας με ευτυχές αποτέλεσμα, μετά από 20 λεπτά, η κοπέλα να ανταποκριθεί», περιέγραψε ο κ. Παπαδημητρίου.

πηγη reportaznet.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button