ΔΙΑΦΟΡΑ

Ονειρικά, νοσταλγικά πτι φουρ: Η πιο εύκολη συνταγή για να τα φτιάξετε γεμιστά με μαρμελάδα και βουτηγμένα στη σοκολάτα

Πτι φουρ: Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή για να τα ετοιμάσετε

Ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα γλυκά είναι τα πτι φουρ, ή όπως λέγονται στα γαλλικά petits fours. Όσον αφορά στην ονομασία του γλυκού μια εκδοχή λέει πως ο Antoine-Marie Careme, σπουδαίος Γάλλος ζαχαροπλάστης του 19ου αι., τα ονόμασε έτσι επειδή ψήνονταν σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία (à petit four στα Γαλλικά). Από την άλλη για τον Davidson η πιθανότερη εκδοχή είναι πως η ονομασία σημαίνει «μικρά πράγματα από το φούρνο».

Τα μπισκοτάκια ψήνονται πολύ γρήγορα και δεν παίρνουν ιδιαίτερο χρώμα, οπότε μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε στο φούρνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, παραλείποντας το baking powder από τα υλικά της συνταγής.

Τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τα πτι φουρ

450 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
200 γρ. κορν φλάουρ
1 κουταλιά baking powder
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Τρούφα σοκολάτα
100 γρ. μαρμελάδα μήλου αραιωμένη με ένα κουταλάκι ρούμι ή κονιάκ

Η εκτέλεση της συνταγής για πτι φουρ

Βάζουμε το βούτυρο που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να ομογενοποιοηθούν.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα ενώ χτυπάμε το μείγμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κορν φλάουρ, το baking powder, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να ενωθούν σε μια ζύμη. Η ζύμη παραμένει αρκετά μαλακή. Γυρίζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε μπισκότα 7-8 εκατοστών σε μήκος σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 12 λεπτά
Αφού κρυώσουν απλώνουμε στην πεπλατυσμένη τους επιφάνεια (αυτή που ακουμπούσε στο ταψί) μια καλή ποσότητα μαρμελάδας. Στο μεταξύ έχουμε λιώσει τη σοκολάτα και βουτάμε το μπισκότο από τη μία πλευρά

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπισκότα, βυθίζοντας αν θέλουμε την πλευρά της λιωμένης σοκολάτας και στην τρούφα. Αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεί και φυλάμε σε κουτί που κλείνει καλά.

Καλή Απόλαυση

Πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button