ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Ηθοποιός Μπραντ Πιτ έχτισε πάνω από 100 σπίτια οικογενειών που έχασαν τα πάντα από ένα τυφώνα(ΦΩΤΟΣ)

Σοκαρισμένος από το γεγονός αυτό ο Μπραντ Πιτ αποφάσισε να δημιουργήσει το ίδρυμα “Κάνε το σωστό”, για να βοηθήσει τους τους πληγέντες από τον τυφώνα.

Η περιοχή που χτυπήθηκε περισσότερο ήταν η Lower Ninth Ward, η οποία πλημμύρισε τελείως. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω του ιδρύματος κατάφεραν να ξαναχτίσουν 109 καινούργια σπίτια στην συγκεκριμένη περιοχή. Ο ηθοποιός προσέλαβε διάσημους αρχιτέκτονες και πήρε μέρος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Τα καινούργια σπίτια είναι αντισεισμικά, φιλικά προς το περιβάλλον και κομψά. Ο γνωστός ηθοποιός από την αρχή πίστευε, ότι αυτοί οι άνθρωποι άξιζαν ένα όμορφο και ασφαλές σπιτικό. Περιττό, να πούμε, ότι οι οικογένειες ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένες.

Η κίνηση του αυτή ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη!

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο ηθοποιός δέθηκε πολύ με τις οικογένειες που είχαν πληγεί από τον τυφώνα “Κατρίνα”.

 

Μια γυναίκα φωτογραφίζεται μπροστά από το καινούργιο της σπίτι. Στέκεται πάνω στην βεράντα του παλιού της σπιτιού, την οποία άφησαν ως αναμνηστικό. Όλα τα σπίτια είναι υπερυψωμένα, για την αντιμετώπιση των πλημμυρών.

 

Κατά την διάρκεια του τυφώνα όλη η περιοχή ήταν πλημμυρισμένη.

Ο Μπραντ Πιτ πήγε αυτοπροσώπως στις πληγείσες περιοχές.

 

Για να μπορούν να επιβλέπουν προσωπικά την κατασκευή, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, αγόρασαν ένα σπίτι στην Νέα Ορλεάνη το 2005 και το έκαναν δεύτερο σπίτι τους.

Ο ηθοποιός συχνά οργάνωνε συναντήσεις με τους κατοίκους και τους αρχιτέκτονες, για να συζητήσουν το μέλλον της περιοχής.

Καθοδηγούσε προσωπικά τους εθελοντές..

..Και έδινε ομιλίες σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Ο ηθοποιός ήταν παρών σε όλα τα στάδια της κατασκευής.

Τα καινούργια σπίτια είναι φιλικά προς το περιβάλλον και αντισεισμικά. Όλα έχουν στην οροφή τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Η καινούργια γειτονιά δεν θυμίζει σε τίποτα το πλημμυρισμένο τοπίο των προηγούμενων ετών.

Η περιοχή αποτελεί πλέον τουριστικό προορισμό για πολλούς τουρίστες!

Όλα τα σπίτια έχουν διαφορετικά χρώματα και σχέδια.

 

Είναι ξύλινα και κάθε σπίτι έχει την δική του αυλή.

Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και φωτεινά.

Όλες οι κουζίνες είναι εξοπλισμένες με καινούργια ψυγεία και φούρνους.

Ο Μπραντ Πιτ χαμογελαστός στο μπαλκόνι του σπιτιού του στην Νέα Ορλεάνη.

Η Αντζελίνα Τζολί είναι πολύ περήφανη για τον σύζυγό της, καθώς αφιερώνει και οι ίδια πολύ χρόνο και ενέργεια σε φιλανθρωπίες.

Οι ηθοποιοί φωτογραφίζονται με τους κατοίκους της περιοχής.

Ο ηθοποιός ζήτησε από τους κατοίκους να διαλέξουν μόνοι τους το χρώμα των τοίχων. Όλοι τους διάλεξαν ζωηρά χρώματα, όπως το κίτρινο και το πράσινο, ως συμβολισμός για το γενναιόδωρο δώρο που τους δόθηκε.

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button