ΔΙΑΦΟΡΑ

Εύβοια – Θρήνος στην Ερέτρια για τον χαμό 45χρονου πρώην Αντιδημάρχου

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του πρόωρου θανάτου, πρώην αντιδημάρχου στην Ερέτρια. Από την ζωή έφυγε ο 45χρονος Προκόπης Βίλλας, από την Ερέτρια, το βράδυ της Παρασκευής, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Ο Προκόπης Βίλλας, είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος επί Δημαρχίας Αμφιτρίτης Αλιμπατέ ενώ τα τελευταία χρόνια διατηρούσε καταστήματα εστίασης. Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ερέτριας ο χαμός του 48χρονου Προκόπη Βίλλα (φωτό), ιδιοκτήτη ψητοπωλείου. Άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Απριλίου.

Με τη σύζυγό του, ο Προκόπης Βίλλας είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τα οποία βυθίστηκαν στο πένθος, όπως και οι υπόλοιποι συγγενείς του άτυχου 48χρονου.

Ο Προκόπης Βίλλας ήταν πολύ γνωστός στην περιοχή και στο πρόσφατο παρελθόν διετέλεσε αντιδήμαρχος Ερέτριας. Είχε διαγνωστεί με ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, το οποίο τελικά τον σκότωσε. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή 1 Μαΐου, στις 11 το πρωί, από το Ναό Παναγίας Παραβουνιώτισσας στην Ερέτρια.

Ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Τροχαίο στην Νέα Αρτάκη – Μηχανή παράσυρε δύο νεαρές κοπέλες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29/04 στην Νέα Αρτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, κάτω από αδιευκρίνιστες μια μηχανή επί της Εθνικής Αντιστάσεως παράσυρε και τραυμάτισε ελαφρά δύο νεαρές κοπέλες οι οποίες προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα εθελοντές της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας, οι οποίοι πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες καθώς και περιπολικό της Τροχαίας Χαλκίδας για την καταγραφή. Άμεσα έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο, βρέθηκε στο σημείο και μετέφερε τις δύο τραυματίες στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Νίτσα Τσαγανέα

Σαν σήμερα στις 30 Απριλίου 2002 έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Νίτσα Τσαγανέα, η οποία υπηρέτησε το θέατρο και τον κινηματογράφο για σχεδόν εξήντα χρόνια. Η Νίτσα (Ελένη) Λάσκαρη, όπως ήταν το πατρικό της όνομα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1903 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1924 με το «Θίασο Νέων», ερμηνεύοντας τον ρόλο της «Φανής» στους «Φοιτητές» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με σπουδαίους πρωταγωνιστές, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Κυβέλη, ο Αιμίλιος Βεάκης, η Βάσω Μανωλίδου, ο Βασίλης Λογοθετίδης, ο Μίμης Φωτόπουλος και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1933 στην ελληνοτουρκική συμπαραγωγή «Ο κακός δρόμος» («Fena Yol»), που σκηνοθέτησε ο Ερτογρούλ Μουχσίν σε σενάριο Γρηγορίου Ξενόπουλου και στην οποία πρωταγωνιστούσαν η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Κυβέλη, ο Γιώργος Παππάς και ο Βασίλης Λογοθετίδης.

Στη συνέχεια ερμήνευσε χαρακτηριστικούς ρόλους σε ταινίες που άφησαν εποχή, όπως «Ένας ήρωας με παντούφλες», «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», «Ο Θόδωρος και το δίκανο» και «Δόκτωρ ΖΙ Βέγγος». Κατά τη διάρκεια της Κατοχής υπηρέτησε την Εθνική Αντίσταση μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ.

Παντρεύτηκε δύο φορές. Την πρώτη με τον ηθοποιό και τροτσκιστή αγωνιστή Γιώργο Βιτσώρη (1889-1954), με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, την ηθοποιό και ποιήτρια Λιάνα Βιτσώρη (1924-1997), και τη δεύτερη με τον επίσης ηθοποιό Χρήστο Τσαγανέα. Η Νίτσα Τσαγανέα πέθανε στην Αθήνα στις 30 Απριλίου 2002 και κηδεύτηκε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 4 Μαΐου.

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button