ΔΙΑΦΟΡΑ

Καρέλιας: Το καλúτερο αφεντικό της Ελλάδας – Το ασύλλnπτο ποσό που μοiρασε φέτος στους εργαζόμενους του και τα εξτρά δώpα

5 εκατ. ευρώ για 15ο μισθό και έκτακτες παροχές στους εργαζόμενους, φορείς και ιδρύματα

Για άλλη μια χρονιά, ο επικεφαλής της καπνοβιομηχανίας Καρέλιας, Ανδρέας Καρέλιας, ανακοίνωσε το πακέτο με τις σημαντικές παροχές για τους εργαζόμενους.

Αυτό περιλαμβάνει 400 ευρώ οικονομικής ενίσχυσης για το εορταστικό τραπέζι, τον 15ο μισθό για όλους, μπλε bonus ύψους 2.700 ευρώ και χρυσά bonus ύψους 4.000 ευρώ.

Καρέλιας: 15ος μισθός σε όλους τους εργαζόμενους

Eιδικότερα, όπως υπογραμμίζεται στο ευχετήριο μήνυμα του ενόψει Πρωτοχρονιάς ο κ. Καρέλιας, οι παροχές έχουν ως εξής:

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανέρχεται φέτος στα €400 καθαρά.

Ο κάθε λαχνός της σημερινής ημέρας, για τον καθένα από τους 40 τυχερούς, θα ανέλθει σε €1.000 καθαρά.

Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.750 καθαρά.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2023, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση € 500 καθαρά.

Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2023.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, και λόγω της υψηλής μας κερδοφορίας, όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν σαν έκτακτη παροχή έναν μικτό μηνιαίο μισθό, με άλλα λόγια, η εταιρεία λόγω της αυξημένης κερδοφορίας της, θα δώσει 15ο μισθό σε όλους τους εργαζόμενους.

Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό κάτω από €1.500 θα λάβουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση €500 καθαρά.

170 εργαζόμενοι οι οποίοι ξεχώρισαν με την απόδοσή τους μέσα στη χρονιά που πέρασε θα λάβουν το μπλε bonus των € 2.700 καθαρά, ενώ 45 εργαζόμενοι, των οποίων η απόδοση κρίνεται ως εξαιρετική, θα λάβουν το χρυσό bonus των € 4.000 καθαρά.

Επανέρχεται η επιβράβευση παρουσίας €1.000 καθαρά για όλους τους εργαζομένους οι οποίοι, κατά τη διάρκεια του έτους, έκαναν χρήση μόνο της κανονικής τους άδειας και δεν έλειψαν ούτε μία άλλη ημέρα από την εργασία τους.

Καρέλιας: Η ανασκόπηση του 2023

Κάνοντας μία ανασκόπηση του 2023, ο κ. Καρέλιας επεσήμανε:

«Μέσα στο 2023 καταφέραμε:

Νέο ρεκόρ στο κύκλο εργασιών. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση μετά από ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο 2022, να μιλάμε σήμερα πάλι για ρεκόρ στο τζίρο μας.

Σε ένα κλάδο όπου το ρυθμιστικό περιβάλλον είναι, ίσως, το πιο σύνθετο στην αγορά των καταναλωτικών αγαθών, καταφέραμε όχι μόνο να διατηρήσουμε τα αυξημένα μερίδια στις περισσότερες αγορές μας, αλλά και να καταγράψουμε νέες αυξήσεις στον όγκο πωλήσεων, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό. Κλείνουμε τη χρονιά έχοντας ξεπεράσει τα 15,4 δισεκατομμύρια τσιγάρα στην Ελλάδα και στις διεθνείς αγορές μας.

Για ακόμη μία χρονιά η Καρέλιας «χρύσωσε» τους εργαζομένους της

Τόσο στα τσιγάρα όσο και στην κατηγορία του καπνού για στριφτό, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που τα σήματα της εταιρείας μας έχουν τη πρώτη θέση ανάμεσα στα SKU’s που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Τα σήματά μας του Roll – Your – Own (RYO) καπνού κλείνουν τη χρονιά με νέο ρεκόρ σε όγκο και τζίρο, έχοντας ξεπεράσει τα 1,15 εκατομμύρια κιλά. Επεκτείνουμε την παρουσία μας σε νέες αγορές και εμπλουτίζουμε το brand portfolio μας με νέους κωδικούς.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε ότι η αύξηση του τουρισμού και της ταξιδιωτικής κίνησης διεθνώς έφερε και νέα άνοδο στην αγορά του Travel Retail, συνεισφέροντας ακόμα περισσότερο στην ισχυρή κερδοφορία του Ομίλου.

Στην ελληνική αγορά των πούρων, επεκτείναμε την ήδη επιτυχημένη παρουσία των σημάτων των εταιρειών Villiger και Dannemann, με τις οποίες συνεργαζόμαστε υλοποιώντας συνεχή προωθητικά προγράμματα. Ακόμα, προχωρήσαμε σε νέα λανσαρίσματα στη κατηγορία των χειροποίητων πούρων καταγράφοντας, έτσι, ένα ακόμη ρεκόρ στους όγκους πωλήσεων, γεγονός για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι.

Στις διεθνείς μας αγορές, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το αρχικό μούδιασμα στις πωλήσεις που έφεραν οι αναπόφευκτες αυξήσεις εργοστασιακών τιμών λόγω των ανατιμήσεων στο κόστος προμήθειας καπνών και λοιπών υλών (κυρίως στα υλικά φιλτροποιΐας), αποτέλεσμα των διεθνών πληθωριστικών τάσεων, του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και της έλλειψης επιλογών, αφού σε καίριους κλάδους πρώτων υλών μας υφίσταται μικρός αριθμός προμηθευτών.

Όμως, η επιλογή μας να σταθούμε δίπλα στον καταναλωτή υιοθετώντας τη διατήρηση των λιανικών τιμών των προϊόντων μας στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αλλά και προχωρώντας στις απαραίτητες προσαρμογές, στα μέσα του έτους, στις χώρες της Βορείου Αφρικής δείχνει να επιβραβεύεται. Στις υπόλοιπες αγορές, και κυρίως στις ευρωπαϊκές, οι όποιες αυξήσεις τιμών περιορίστηκαν στον ελάχιστο δυνατό αριθμό σημάτων. Αποτέλεσμα ήταν να καταφέρουμε, τελικά, οριακή αύξηση όγκου στις διεθνείς μας αγορές κατά 1.5% περίπου στα τσιγάρα και 13% στον καπνό.

Μέσα στο 2023, ισχυροποιήσαμε κατά 11% τα ήδη σημαντικά ταμειακά μας διαθέσιμα, υλοποιώντας, παράλληλα, επενδύσεις αξίας άνω των 4.5 εκατ. ευρώ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μέσα από έκτακτες παροχές που ανακοινώνονται τέτοια μέρα, μοιραζόμαστε όλοι μέρος αυτής της επιτυχίας. Επίσης, όπως κάθε χρόνο, κατευθύνουμε ένα σημαντικό μέρος αυτής της επιτυχίας προς το κοινωνικό σύνολο με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης φορέων που αποδεδειγμένα έχουν και συνεχίζουν να συνεισφέρουν πολύπλευρα στη κοινωνία μας».

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Καρέλιας αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσό των € 1.000.000 τους εξής φορείς:

α. Την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με το ποσόν των € 200.000 (εκ των οποίων € 50.000 για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα).

β. Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ποσόν των € 200.000 για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

γ. Την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος με το ποσόν των € 150.000.

δ. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας με το ποσόν των € 50.000 (σε είδος).

ε. Το Σωματείο «Φάρος Τυφλών της Ελλάδος» με το ποσόν των € 60.000.

στ. Το Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος» με το ποσόν των € 100.000.

ζ. Το Ίδρυμα Ευσταθίας Κωστοπούλου «Το περιβόλι της γιαγιάς» με το ποσόν των € 70.000.

η. Τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ) με το ποσόν των € 40.000.

θ. Τα Παιδικά χωριά S.O.S. Καλαμάτας με το ποσόν των € 50.000.

ι. Το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας: με το ποσόν των € 50.000.

ια. Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο) για τις ανάγκες υλοποίησης προγράμματος για τους έγκλειστους των φυλακών Τίρυνθας, Ναυπλίου, Τρίπολης και Κορυδαλλού, με το ποσόν των € 30.000.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button