ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτη ειδοποίηση Μαρουσάκη: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών – Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνα πλημμυρικά επεισόδια από την Παρασκευή – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλεάρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για την έλευση μιας επικίνδυνης κακοκαιρίας που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μας από την Παρασκευή 19 Απριλίου. Με βάση τις προβλέψεις του, αναμένονται έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με πιθανότητα πλημμυρικών επεισοδίων και ακραίων καιρικών συνθηκών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αναλύοντας την πορεία του κυκλώνα και τις περιοχές με υψηλό κίνδυνο, ο Μαρουσάκης καλεί τους πολίτες να είναι έτοιμοι και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Κλεάρχος Μαρουσάκης: Έντονη κακοκαιρία πλησιάζει την Ελλάδα

Στο γραφικό που ακολουθεί σημειώνουμε με το πορτοκαλί βέλος την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει αυτό το σύστημα χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων το οποίο στους χάρτες μας συμβολίζεται με το γράμμα “Χ”.

Το χρονικό διάστημα που εκτιμούμε ότι θα απασχολήσει τη χώρα μας τοποθετείται από το μεσημέρι περίπου της Παρασκευής και μέχρι περίπου αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Τα προγνωστικά στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια.

Ταυτόχρονα η αστάθεια που θα συνοδεύει αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι ικανή να δημιουργήσει τον ακραίο καιρό, που σημαίνει ότι είναι δυνατόν τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι, έντονους κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, θυελλώδεις ανέμους.

Το διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button