ΥΓΕΙΑ

Ελαιόλαδο: Νέα έρευνα δείχνει πως ενισχύει τη γονιμότητα

 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον υποστηρίζουν ότι το ελαιόλαδο μπορεί να είναι το κλειδί για την αύξηση της γονιμότητας. Βέβαια, η μελέτη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.

Στο πλαίσιο της μελέτης, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον υποβάλλουν σε ειδική διατροφή 100 ζευγάρια που υποβάλλονται σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Βασικό συστατικό της είναι το ελαιόλαδο, ενώ οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πόσιμο πολυβιταμινούχο σκεύασμα εμπλουτισμένο με βιταμίνη D και ω-3 λιπαρά οξέα και ένα εμπλουτισμένο με ελαιόλαδο προϊόν για επάλειψη, για έξι εβδομάδες.

Μία άλλη ομάδα ελέγχου ακολουθεί διατροφή με βάση το ηλιέλαιο και ανενεργό πολυβιταμινούχο ρόφημα, προκειμένου να γίνει η σύγκριση για μεταβολές στην γονιμότητα των ζευγαριών.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, μία διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο αυξάνει τα ποσοστά κύησης έως και 40%.

Προηγούμενη μελέτη καταδείκνυε ότι η πρόσληψη ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών (που περιέχει το ελαιόλαδο) συντελεί σε ταχύτερη ανάπτυξη του εμβρύου μετά από υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Πηγή: onmed.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button