ΔΙΑΦΟΡΑ

Δύσκολες ώρες για την Βέφα Αλεξιάδου – Στο Νοσοκομείο

Δύσκολες ώρες για τη γνωστή μαγείρισσα – Οι απώλειες που σημάδεψαν τη ζωή της

Δύσκολες ώρες περνάει η κυρία Βέφα Αλεξιάδου όπως μαρτυρά η φωτογραφία που η ίδια ανέβασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

H γνωστή μαγείρισσα πριν από λίγη ώρα έκανε γνωστό πως βρίσκεται σε κάποιο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφέρει τι είναι αυτό που την ταλαιπωρεί ή την οδήγησε στο νοσοκομείο.

Στη φωτογραφία που ανέβασε στα stories της στο Facebook βλέπουμε την κ. Αλεξιάδου ξαπλωμένη στο κρεβάτι και εμφανώς καταβεβλημένη.

Βίωσε τις πιο μεγάλες απώλειες όταν έχασε τις δυο της κόρες

Η Βέφα Αλεξιάδου δέχτηκε το πιο σκληρό χτύπημα της μοίρας όταν έφυγαν από τη ζωή και οι δυο της κόρες. Η ίδια είχε μιλήσει στο περιοδικό «Λοιπόν» για τον χαμό των δυο παιδιών της, αλλά και για τη χαρά που λαμβάνει σήμερα καθημερινά από τις εγγονούλες της.

Η Βέφα Αλεξιάδου για τις αδικοχαμένες κόρες της

Μιλώντας για τις κόρες της που έχουν φύγει από τη ζωή λέει: «Ο πόνος είναι μεγάλος έτσι κι αλλιώς. Αλλά εγώ έχω ακόμα πιο μεγάλο πόνο, γιατί τα κopίτσια μου θα μπορούσανε να ζούνε. «Έφυγαν», γιατί δεν πήγαιναν στο γιατρό.

Η Αλεξία είχε άσθμα, με το οποίο θα μπορούσε να ζήσει σε όλη της τη ζωή, όπως ζούνε όλοι οι ασθματικοί. Βέβαια για να ζήσεις με αυτή την πάθηση, δεν πρέπει να καπνίζεις, να πίνεις, ούτε να έχεις τον σκύλο αγκαλιά, όταν ξέρεις ότι επιβαρύνει την κατάστασή σου.

Εκείνη τα έκανε και τα τρία. Φώναζα εγώ, αλλά δεν με άκουγε ούτε αυτή, ούτε ο άντρας της. Έπαιρνε κορτιζόνη, την ημέρα που «έφυγε» ίσως πήρε λίγη παραπάνω και έπαθε ανακοπή. 44 ετών, πόνος αβάσταχτος.

Το είχε από 3 ετών, αλλά όσο ήταν κοντά μου την πρόσεχα, μετά σταμάτησε να πηγαίνει στον γιατρό. Και η μεγάλη μου είχε καρκίνο στη μήτρα, τον οποίο θα μπορούσε να είχε προλάβει, αλλά όταν πήγε στον γιατρό, ήταν πολύ αργά. Δεν είναι ότι έχασα απλά τα παιδιά μου, τα έχασα χωρίς να πρέπει να τα χάσω. Δεν τους πήρε ο Θεός, «έφυγαν» μόνες τους».

Όπως είπε βρίσκει παρηγοριά στις εγγονές της: «Οι εγγονούλες μου είναι η χαρά μου. Δεν τις βλέπω, βέβαια, συχνά, γιατί η μια είναι 23 ετών και είναι καθηγήτρια αγγλικής λογοτεχνίας στο Cambridge. Είμαι τόσο περήφανη για εκείνη. Η μικρή τώρα ξεκινάει τις σπουδές της στο Δουβλίνο. Είναι πολύ καλά κopίτσια. Το κρίμα είναι που έχασαν τόσο νωρίς τη μάνα τους».

Θυμίζουμε πως η Βέφα Αλεξιάδου απέκτησε δύο κόρες, την Αλεξία, η οποία έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς στις 29 Οκτωβρίου 2014, και την Άντζελα, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 10 Φεβρουαρίου 2015.

Η συνέντευξη που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο

Πάντα μαχητική και χωρίς να το βάζει κάτω παρά τις απώλειες που βίωσε η κυρία Βέφα Αλεξιάδου είχε μιλήσει πέρσι για το πώς αντιμετωπίζει τον χρόνο που περνάει λέγοντας: «Είμαι 89 ετών και παρ’ όλα αυτά δεν έχω σταματήσει να ονειρεύομαι».

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό «Τηλέραμα» υπήρξε άκρως αποκαλυπτική σχετικά με το πόσο πολύ σημαντικό είναι να συνεχίζεις να ελπίζεις ότι όλα θα φτιάξουν και το πόσο εξίσου σημαντικό είναι να ονειρεύεσαι.

«Παρόλο που είμαι 89 ετών κι αύριο μπορεί να πεθάνω, ακόμα κάνω σχέδια. Δουλεύω, γιατί η δουλειά είναι το καλύτερο φάρμακο και με κάνει να ξεχνιέμαι. Έχω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα, τις παραγγελίες μου, τα βιβλία μου που πάνε σε όλο τον κόσμο. Με αυτά ασχολούμαι… Νιώθω χορτασμένη από εμπειρίες. Ταξίδεψα με τον άντρα μου χεράκι-χεράκι σε όλο τον κόσμο.

Μαγείρεψα για αμέτρητους ανθρώπους, έζησα μεγάλες χαρές και μεγάλες λύπες. Δεν σκέφτομαι τον θάνατο. Όταν είναι να έρθει, θα έρθει. Είμαι ψύχραιμη για αυτό. Ως τότε θα κάνω όνειρα και ξέρω πως η ζωή δεν θα σταματήσει, όταν εγώ φύγω. Είναι πολύ παρηγορητικό αυτό, αν το σκεφτείς. Το ότι η ζωή πάντα θα συνεχίζεται», είχε πει χαρακτηριστικά.

πηγη filoitexnisfilosofias.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button