ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί το CNN θέλει να κάνει DNA στα Λείψανα του Αγίου Λαζάρου;

6778

 

Το CNN ανοίγει την ιστορία του Αγίου Λαζάρου και ζητάει να γίνει ταυτοποίηση των λειψάνων που βρίσκονται στη Κύπρο και αυτών που βρίσκονται στη Μασσαλία της Γαλλίας.

Σύμφωνα με  εφημερίδα το συνεργείο του CNN που βρέθηκε στη Κύπρο, ζήτησε κάτι πρωτάκουστο για την Ορθοδοξία από τον μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο. Ζήτησε να επιτραπεί σε επιστήμονες να υποβάλουν σε ραδιολογική ανάλυση άνθρακα και σε εξετάσεις DNA τα οστά του Αγίου Λαζάρου που βρίσκονται σε λειψανοθήκη στον ομώνυμο ναό στη Λάρνακα.


Το τηλεοπτικό δίκτυο σκοπεύει να κάνει κάτι ανάλογο και με τα οστά που επίσης αποδίδονται στον Άγιο Λάζαρο και βρίσκονται σε οστεοθήκη στη Μασσαλία.

Ίσως η έρευνα να αποδείξει αν τα οστά ταυτίζονται ή εάν πρόκειται για διαφορετικά, εάν κάποιο από αυτά ανήκαν στον Άγιο Λάζαρο τον Δίκαιο ή Τετραήμερο, φίλο του Χριστού από τη Βηθανία.

Η Κυπριακή Εκκλησία εν τούτοις αρνήθηκε την έρευνα, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αμφισβήτηση της πίστης. Ο εφημέριος του Ναού ανέφερε πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε να σταθεί μπροστά στους χριστιανούς, αν επέτρεπε κάτι τέτοιο που θα έδειχνε ότι και ο ίδιος έχει αμφιβολίες. Τα οστά του Αγίου Λαζάρου στη Κύπρο βρέθηκαν τυχαία σε κρύπτη μετά από πυρκαγιά στη Ναό το 1972.

Πηγή: defencenet.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button