ΔΙΑΦΟΡΑ

Κλειστά σχολεία αύριο λόγω απεργίας – Τι ισχύει για νηπιαγωγεία και δημοτικά

Κλειστά θα είναι τα σχολεία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2023, καθώς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, αν κάποιος καθηγητής του σχολείου συμμετέχει στην απεργία οι μαθητές θα έχουν «κενό» εκείνη την ώρα, αλλά θα πάνε κανονικά στο σχολείο.

Όσον αφορά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, οι γονείς θα πρέπει να ενημερωθούν αν κάποιος δάσκαλος θα συμμετάσχει στην απεργία για να μη στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.

«Παραλύει» αύριο, Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας η χώρα – Χωρίς ταξί από σήμερα η Αθήνα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

«Φρένο» πατάει αύριο Τετάρτη, 28/2, η χώρα έναν ακριβώς χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη. Την απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και σε αυτή συμμετέχουν οι εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους.

Χειρόφρενο για δύο ημέρες τραβούν από σήμερα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, και οι αυτοκινητιστές ταξί, καθώς το ΣΑΤΑ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία.

Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ θα συμμετέχουν στην απεργία, όπως και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

  • Ταξί στις 27 και 28 Φεβρουαρίου (48ωρη)
  • Πλοία στις 28 Φεβρουαρίου (24ωρη)
  • ΗΣΑΠ – προαστιακός – μετρό στις 28 Φεβρουαρίου (24ωρη)
  • Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις 28 Φεβρουαρίου (24ωρη)
  • Λεωφορεία – τρόλεϊ στις 28 Φεβρουαρίου (από έναρξη έως 09:00 και από 21:00 έως τέλος βάρδιας)

Τι ζητά η ΑΔΕΔΥ

  • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς στο δημόσιο.
  • Επαναφορά των δώρων.
  • Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς.
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
  • Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
  • Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου κυριαρχούν τα αιτήματα που σχετίζονται με την ακρίβεια, αλλά και εκείνο για την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού.

 

 

Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ:

«Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 2.2.2024 αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024.

“Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας”

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.
Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016-17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

 

 

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.ά.) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές. Η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.
Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!»

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button