ΔΙΑΦΟΡΑ

Τpαγωδία σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία

Αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία – Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και διασωστών, ο άτυχος άνδρας κατέληξε

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ο «9ος Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας» Ήλιδας – Ολυμπίας που διεξήχθη σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία, όταν ένας άνδρας, 63 ετών, που πήρε μέρος στον αγώνα κατέρρευσε ξαφνικά και πέθανε λίγο πριν τον τερματισμό της διαδρομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο άτυχος άνδρας είχε ξεκινήσει μαζί με άλλους συμμετέχοντες από την Ήλιδα, με προορισμό την Ολυμπία, όταν κατέρρευσε λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Ξαφνική αδιαθεσία

Ειδικότερα, στο τμήμα Πελοπίου – Πλατάνου κοντά στην Ολυμπία, ο άτυχος 63χρονος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και σταμάτησε τη διαδρομή.

Στο σημείο, έφτασαν άμεσα διασώστες του Ερυθρού Σταυρού που ακολουθούσαν τους συμμετέχοντες και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε άμεσα στο Κέντρο Υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας. Δυστυχώς όμως, παρά τις προσπάθειες γιατρών και διασωστών άμεσα με ΚΑΡΠΑ και στη συνέχεια με κάθε διαθέσιμο μέσο, ο άνδρας δεν επανήλθε.

Στην συγκεκριμένη τριήμερη διοργάνωση -που έχει γίνει θεσμός για την Ηλεία εδώ και αρκετά χρόνια- είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό περιστατικό.Ο αγώνας γίνεται σε μη αγωνιστικούς ρυθμούς και ουσιαστικά οι συμμετέχοντες περπατούν την διαδρομή των 50 χλμ. ωστόσο οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταπόνησαν όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button