ΔΙΑΦΟΡΑ

Στην Κρήτη θα δουν τον… Ιησου απο την Ναζαρετ τον ίδιο! Και δεν κάνουμε πλάκα, διαβάστε και θα καταλάβετε! (PHOTOS & VIDEO)

 

 

Ο πιο διάσημος κινηματογραφικός Ιησούς όλων των εποχών, ο Ρόμπερτ Πάουελ, επισκέπεται την Κρήτη για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ “Θεϊκή Κρήτη” (Creta Divina) του Φώτη Κωνσταντινίδη.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, που έγινε γνωστός από τον Ιησού από τη Ναζαρέτ του Φράνκο Τζεφιρέλι, αναμένεται να φτάσει σήμερα στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο.

Ο 71χρονος Ρόμπερτ Πάουελ υποδύεται έναν Άγγλο χήρο, συνταξιούχο καθηγητή ιστορίας κι ερασιτέχνη βοτανολόγο που αναζητά ένα βότανο το οποίο φύεται αποκλειστικά και μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης.

“Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ… σκοπός μας είναι μ’ αυτή τη δουλειά να φέρουμε στο προσκήνιο της παγκόσμιας ενημέρωσης τον Κρητικό πολιτισμό και ειδικά τον Μινωικό που είναι ο πρώτος πολιτισμός της ανθρωπότητας και που δυστυχώς δεν έχει διαδοθεί διεθνώς. Επειδή, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός της και η Κρήτη το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού οφείλουμε να το αναδείξουμε», είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης σε παρουασίαση της “Θεϊκής Κρήτης” στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Τα γυρίσματα αναμένεται ν’ αρχίσουν αύριο από το Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ στη συνέχεια θα συνεχιστούν σε αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης (Κνωσό, Φαιστό, Δικατίον Άντρο κτλ).

Στην Κρήτη θα γίνουν τα γυρίσματα του δεύτερου μέρους του ντοκιμαντέρ και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο και θα παρουσιαστεί σε τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στο πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ εμφανίζονται οι δρ Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, νυν αναπληρώτρια γενική γραμματέας του υπ.Πολιτισμού κια πρώην γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δρ Εφη Σαπουνά – Σακελλαράκη, επίτιμη εφορος Αρχαιοτήτων και ο καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 

Εδώ είναι η περίφημη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έκανε τον γύρο του κόσμου, με τον κινηματογραφικό Ιησού πάνω στον σταυρό, κατά τη διάρκεια διαλείμματος των γυρισμάτων

Ο Ρόμπερτ Πάουελ όπως είναι στην πραγματικότητα σήμερα

 

 

Δείτε τρέιλερ του ντοκιμαντέρ

 

πηγή: flashnews

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button