ΔΙΑΦΟΡΑ

Έρχεται ένας εντελώς διαφορετικός χειμώνας λόγω του Ελ Νίνιο

Το φετινό Ελ Νίνιο ξεκίνησε τον Ιούνιο, αναμένεται να είναι ισχυρό αυτό το χειμώνα και να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης άνοιξης, σύμφωνα με το Κέντρο Κλιματικών Προβλέψεων του NOAA.

Το φθινόπωρο μόλις άρχισε, αλλά δεν είναι πολύ νωρίς για να δούμε μπροστά μας τον χειμώνα, ειδικά επειδή αυτός μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός από τα τελευταία χρόνια, λόγω του Ελ Νίνιο.

Ο φετινός χειμώνας θα είναι ο πρώτος εδώ και μερικά χρόνια, που θα χαρακτηριστεί από τις επιπτώσεις του φαινομένου, το οποίο έχει σημαντικό αντίκτυπο στον καιρό κατά τους ψυχρότερους μήνες του έτους.

Το Ελ Νίνιο είναι μία από τις τρεις φάσεις της νότιας ταλάντωσης Ελ Νίνιο, η οποία παρακολουθεί τις μεταβολές της θερμοκρασίας του νερού στον ισημερινό Ειρηνικό Ωκεανό, οι οποίες μπορούν να έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στα καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο. Η φάση Ελ Νίνιο εμφανίζεται όταν οι θερμοκρασίες αυτές των ωκεανών είναι θερμότερες από τις κανονικές για παρατεταμένη περίοδο.

Το φετινό Ελ Νίνιο ξεκίνησε τον Ιούνιο, αναμένεται να είναι ισχυρό αυτό το χειμώνα και να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης άνοιξης, σύμφωνα με το Κέντρο Κλιματικών Προβλέψεων του NOAA.

Ο ψυχρότερος… αντίπαλος του Ελ Νίνιο, η Λα Νίνια, έπαιξε τεράστιο ρόλο τους τρεις προηγούμενους χειμώνες στις ΗΠΑ, κρατώντας τον Νότο ξηρό, ενώ τμήματα της Δύσης έλαβαν πολύ χιόνι που είχαν ανάγκη.

Οι πρώτες χειμερινές προβλέψεις του Κέντρου Κλιματικών Προβλέψεων έχουν πολλά από τα χαρακτηριστικά των τυπικών χειμώνων Ελ Νίνιο, προμηνύοντας αλλαγές που έρχονται.

Πηγή: CNN

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button