ΔΙΑΦΟΡΑ

Γονείς χάνουν το νεογέννητο αγοράκι τους, μετά συμβαίνει κάτι που δοκιμάζει και πάλι την πίστη τους

Είναι το όνειρο των περισσότερων νεαρών ζευγαριών να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια και να αποκτήσουν παιδιά. Έτσι, όταν η Κάτι και ο Τζος Μπάτλερ έμαθαν ότι σύντομα θα γίνονταν γονείς η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. Ωστόσο, οι ελπίδες και οι επιθυμίες τους πολύ γρήγορα έγιναν στάχτη, πριν καν αγκαλιάσουν στα χέρια τους το παιδί που θα έφερναν στον κόσμο.

Όταν η Κάτι πήγε για υπερηχογράφημα στις 20 εβδομάδες, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν ακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημα, αλλά ήξεραν ότι η εγκυμοσύνη είχε προβλήματα. Και έτσι οι ημέρες περνούσαν με απίστευτη ένταση και στενοχώρια σε μια διαδρομή όμως που θα είχε απρόσμενη κατάληξη.

Μόλις γεννήθηκε το μωράκι της Κάτι και του Τζος Μπάτλερ, ο Ντιούι, οδηγήθηκε αμέσως στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών σε μια προσπάθεια των γιατρών να σώσουν τη ζωή του. Ο μικρός Ντιούι πάλεψε 132 ολόκληρες ημέρες, αλλά δεν άντεξε την επέμβαση που επιχείρησαν οι γιατροί ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τις αναπνευστικές του οδούς.

Η Κάτι και ο Τζος ήταν συντετριμμένοι. Βαθιά μέσα τους πίστευαν ότι ο Ντιούι θα τα κατάφερνε και ότι ένα θαύμα θα γινόταν ώστε το παιδί τους να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας. Ότι πολύ σύντομα θα δυνάμωνε και θα πήγαιναν όλοι μαζί στο σπίτι τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. «Ένιωσα τόσο ένοχη. Αλλά ήταν επίσης και μια αίσθηση ανακούφισης. Λυτρώθηκε και ξέρω πως κάποτε θα τον ξαναδώ», είπε η Κάτι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Caters.

Οι γονείς προσεύχονταν στον Θεό και είχαν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες τους στον Κύριο, αλλά οι επιθυμίες τους δεν έγιναν πραγματικότητα. Δεν κλονίστηκε όμως η πίστη τους. Συνέχισαν στις προσευχές τους να ζητούν ο Θεός να τους δώσει δύναμη να συνεχίσουν τη ζωή τους και να αναπαυθεί η ψυχή του αθώου μικρού παιδιού τους που τόσο ταλαιπωρήθηκε τις πρώτες ημέρες της ζωής του. Μετά από λίγο καιρό όμως δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από κάποια που δεν περίμεναν.

Μια νοσοκόμα από την εντατική μονάδα νοσηλείας νεογνών τους ενημέρωσε ότι υπήρχε ένα μικρό μωράκι στον 5ο όροφο του νοσοκομείου που είχε ανάγκη από μια μαμά και έναν μπαμπά. Η Κάτι και ο Τζος στην αρχή δεν ήξεραν τι να κάνουν, αλλά τέσσερις ημέρες μετά πήγαν στο νοσοκομείο και είδαν ότι πρόκειται για ένα αγοράκι.

 

Ο Μπράξελ αντιμετώπιζε και αυτός διάφορα προβλήματα καθώς είχε γεννηθεί στις 27 εβδομάδες κύησης. Ήταν ήδη 11 μηνών και η μοίρα του ήταν να εγκαταλειφθεί στο νοσοκομείο υποφέροντας από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και πνευμονική υπέρταση. Υπήρχαν όμως ελπίδες ότι καθώς θα μεγάλωνε η κατάστασή του θα βελτιωνόταν. Το ζευγάρι τότε πήρε μια απόφαση που ελάχιστα άλλα ζευγάρια θα αποτολμούσαν. Πήραν τον Μπραξ σπίτι τους για να τον φροντίσουν. Μετά από λίγους μήνες, έγιναν και επίσημα οι θετοί γονείς του μικρού αγοριού.

«Μόλις τον φέραμε σπίτι, η υγεία του άρχισε να βελτιώνεται. Χρειάζεται ακόμη τη μηχανή οξυγόνου, αλλά η κίνησή του βελτιώθηκε και άρχισε να παίρνει τροφή κανονικά. Μας καταλαβαίνει και μας χαμογελάει, μας αναγνωρίζει. Η οικογένειά μας του έχει αφιερωθεί. Είχαμε πολύ αγάπη μέσα μας που θέλαμε να δώσουμε στον Ντιούι. Αυτήν την αγάπη τώρα δέχεται ο Μπράξελ», λέει η Κάτι.

Οι γονείς αυτοί αξίζουν τα καλύτερα. Μακάρι το μέλλον να τους φέρει όλα τα καλά του κόσμου. Αυτό που βίωσαν με το παιδί τους ήταν τραγικό. Βρήκαν όμως τη δύναμη να προσφέρουν αγάπη σε ένα άλλο παιδί που την είχε μεγάλη ανάγκη. Φροντίζοντάς το σαν να ήταν δικό τους. Ήταν θέλημα Θεού το ζευγάρι να έχει αυτή την επιλογή και να αποδείξει για δεύτερη φορά την πίστη του ή απλώς είναι μια εξαιρετικά τυχαία και μοναδική ιστορία; πηγη gr.newsner.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button