ΔΙΔΑΧΕΣ

Επίδομα: Έρχονται 360 ευρώ τον μήνα «ζεστά»: Πώς θα τα πάρετε βήμα βήμα

Σε δήμους και σε Κέντρα Κοινότητας, χωρίς τη δυνατότητα ψηφιακής παροχής, ο ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) δίνει κάθε μήνα επίδομα 360 ευρώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων.

Το επίδομα απαιτεί την προσκόμιση έως 19 δικαιολογητικών και ξεκινά η χορήγησή του την 1η του επόμενου μήνα μετά από αυτόν της υποβολής της αίτησης.

Περιγραφή επιδόματος ΟΠΕΚΑ

Η διαδικασία αφορά στη χορήγηση επιδόματος σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, μένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα δεν δικαιούνται σύνταξης από φορέα ημεδαπής ή αλλοδαπής και πληρούν τις προϋποθέσεις των διατάξεων του άρθρ. 93 του ν.4387/2016.

Επίδομα ΟΠΕΚΑ: Πώς γίνεται η αίτηση

  • Τύπος αίτησης: Αίτηση / Υπεύθυνη δήλωση
  • Κατατίθεται από Φυσικά πρόσωπα
  • Τίτλος: Αίτηση-Δήλωση χορήγησης επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων υπερηλίκων.
  • Σημειώσεις: Η αίτηση υποβάλλεται από τον αιτούντα στο οικείο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου που διαμένει και αποστέλλεται στην υπηρεσία ταχυδρομικά.

Επίδομα ΟΠΕΚΑ: Μέχρι πόσο ετήσιο εισόδημα

Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν πρέπει υπερβαίνει το ποσό των 4.320 ευρώ ή,

στη περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα

πηγη ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button