ΔΙΑΦΟΡΑ

“Έφυγε” για τον ουρανο η Γερόντισσα Κυριακή από την Πτολεμαΐδα μια Αγία γυναίκα

 Χθες Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022, εκοιμήθη η γερόντισσα της Πτολεμαΐδος Κυριακή Κιοσκερίδου (Κίτσα). Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα στις 15:00 μ.μ στον ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδος, όπου το ιερό σκήνωμα αυτής θα τεθεί προς χαιρετισμό δύο ώρες πριν (από τις 13:00 μ.μ.).

Όπως πληροφορηθήκαμε, η ευλογημένη Κυριακή -όπως κάθε μέρα- ξεκίνησε την Παράκληση εντός της οικείας της με άλλους αδελφούς στις 5:30 μ.μ. Νωρίτερα την είχε επισκεφτεί η Καρδιολόγος κα Μαζαράκη. Από την αρχή της Παράκλησης η γιαγιά Κίτσα ένιωθε δυσκολία στην αναπνοή, ζήτησε δε να φωνάξουν την κόρη της Κατερίνα. Οι πιστοί οδήγησαν την γιαγιά Κίτσα στην βεράντα για περισσότερο οξυγόνο και μετά από ευλογία δική της κάλεσαν ασθενοφόρο. Η κόρη της Κατερίνα συνόδευσε την γερόντισσα μητέρα της στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδος και ήταν αυτή που πρώτη ανήγγειλε την τίμια αποδημία της προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, στις 6:10 μ.μ.

Η Γερόντισσα ήταν πνευματική θυγατέρα της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας. Την είχαν σε μεγάλη εκτίμηση ο Πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης και ο μακαριστός τ. μητροπολίτης Σιατίστης Αντώνιος.

Άγγελοι κυρίου παρέλαβαν την ψυχή της να την παραδώσουν Στον Πλάστη της που τόσο αγάπη σε και υπηρέτησε στην ζωή της. Καλό παράδεισο να έχει η ψυχούλα της Καλή Ανάσταση. Να έχουμε την ευχή της

Αιωνία η μνήμη αυτής!

πηγη agapotonxristo.blogspot.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button