ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο – Ευχάριστα νέα τώρα

Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος που τον είχε ξυλοκοπήσει άγρια ο σύντροφος της μητέρας του

Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος που βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» διασωληνωμένος και σε βαριά κρίσιμη κατάσταση, αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του.

Ο 8χρονος αδερφός του υποβλήθηκε σε ορθοπεδική επέμβαση για την αποκατάσταση κατάγματος στο δεξί του χέρι. Με εισαγγελική παραγγελία στο νοσοκομείο εισήχθησαν και τα τρία αδέρφια του 4χρονου ηλικίας 11, 10 και 8 ετών. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δε φέρουν εμφανή τραύματα, ωστόσο θα υπάρξει για όλα άμεσα ιατροδικαστική και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Η ανακοίνωση του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

1. O ασθενής (Χ.Ρ.), 4 ετών, που νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» από 10.01.2024 με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα (μετά από κακοποίηση), χειρουργήθηκε για παροχέτευση υποσκληρίδιου αιματώματος θωρακοσφυϊκής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης, στις 12.01.2024.

2. Αποσωληνώθηκε στις 14.01.2024 και έκτοτε ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα, εκτελεί εντολές, έχει καλή κινητικότητα δεξιού άνω και κάτω άκρου ενώ υπολείπεται η κινητικότητα του αριστερού άνω και κάτω άκρου. Παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε σταθερή κατάσταση.

3. Όσον αφορά τα τρία (3) ανήλικα αδέλφια του, τα οποία εισήχθησαν στις 11.01.2024 κατόπιν προφορικής εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθήνας :

· Άρρεν ( Χ.M.-Γ.) , έντεκα (11) ετών
· Άρρεν (Χ. Π.-Α.) , δέκα (10) ετών
· Άρρεν (Χ. Τ.-Γ., οκτώ (8) ετών

– Έχει ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική εκτίμησή τους και ο έλεγχος μεταδοτικών νοσήματων.

– Έχουν εξετασθεί από ιατροδικαστή.

– Παραμένουν νοσηλευόμενα στο Ορθοπεδικό Τμήμα συνοδευόμενα από την μητέρα τους.

Ανθρωποκυνηγητό για τον 23χρονο πατριό

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό του 23χρονου συντρόφου της μητέρας του άτυχου παιδιού που φέρεται να είναι ο δράστης. Σοκάρει το γεγονός ότι ο 4χρονος είχε διακομισθεί ξανά στο νοσοκομείο πριν από δύο μήνες με εκδορές και εγκαύματα.

Η μητέρα των παιδιών μετέφερε το μέγεθος των τραγικών στιγμών που έζησαν για μια ακόμα φορά τα παιδιά μέσα στο σπίτι της. «Στα καλά καθούμενα χτύπαγε εμένα, χτυπούσε τα παιδιά μου με κουτάλες, με ό,τι έβρισκε. Αντικείμενα τα πέταγε πάνω μου» ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα. «Του έβαλαν λάμες. Ζαλίζεται λίγο αλλά ακόμα δεν έχει συνέλθει. Πήγα πάνω στην εντατική. Είδα και το μωρό. Χάλια. Μαύρα χάλια. Το σήκωσε πολύ ψηλά και το έσκασε κάτω με δύναμη».

Ο θείος των παιδιών, ανέφερε: «Μόλις άκουγε τους αδερφού μου το όνομα, έλεγε προς απάντηση στην γυναίκα του: “Εγώ θα σου σκοτώσω ένα παιδί για να δούμε τι θα κάνει ο πατέρας“».

Υπήρχε μήνυση από τον Οκτώβριο

Τον περασμένο Οκτώβριο η μητέρα είχε καταθέσει μήνυση κατά του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της ίδιας και των παιδιών της. Ένα μήνα αργότερα, το 4χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων με τραύματα από χτυπήματα και εγκαύματα από καυτό νερό. Τότε, έγινε αναφορά από το Νοσοκομείο προς την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, από το Νοέμβριο είχε διαταχθεί έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες ζωής του παιδιού. Από την αστυνομία όμως η απάντηση ήταν πως ο εντοπισμός της διεύθυνσης της οικογένειας κατέστη δυσχερής.

«Η επόμενη επαφή της Ελληνικής Αστυνομίας με την οικογένεια ήταν τον Νοέμβριο του 2023 όταν η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αναζήτησε την πιθανή διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα, με μόνο αίτημα την αναζήτηση διεύθυνσης της κατοικίας» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Στις 8 Ιανουαρίου μάλιστα, γείτονες απευθύνθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για παραμέληση και κακοποίηση των παιδιών. «Λάβαμε μία αναφορά στην γραμμή 1056, μόλις στις 08/01 ίσως κατόπιν εορτής από όλα αυτά που συνέβαιναν στα παιδιά» ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου, Κώστας Γιαννόπουλος.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button