ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απόλαυση χωρίς τύψεις: σοκολατένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο

Αυτό το γλυκό ψυγείου το γνωρίζουμε όλοι, πολύ καλά γιατί το τρώμε από μικροί και είναι το αγαπημένο των παιδικών μας χρόνων. Σας έχουμε την ωραιότερη συνταγή για κορμό σοκολάτας, για να την απολαύσετε χωρίς καμία τύψη. Αυτός ο κορμός είναι απόλυτος υγιεινός, έχει ελάχιστες θερμίδες και δεν επηρεάζει το σωματικό σας βάρος.

Η συνταγή για τον ωραιότερο κορμό

Υλικά

  • 450 γραμμάρια μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια γάλα με λίγα λιπαρά
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι

Διαδικασία

Ξεκίνα θρυματίζοντας με τα χέρια σου τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίξε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια για να λιώσει. Μόλις λιώσει άσε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ρίξε το μείγμα πάνω στα μπισκότα.

Πρόσθεσε και το κονιάκ ή το ρούμι και τη βανίλια και ανακάτεψε. Μετέφερε όλο το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Δώσε του μακρόστενο σχήμα με τα χέρια σου και τη βοήθεια της λαδόκολας. Κλείσε με το αντικολλητικό χαρτί και βάλε στην κατάψυξη για να κρυώσει. Προσωπικά μου αρέσει να το έχω στην κατάψυξη και όχι στο ψυγείο το συγκεκριμένο γλυκό.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button